A Hyundai a tíz legnagyobb villanyautó-gyártó között


A Hyundai Motor Groupnak úgy sikerült története során először felkerülnie a világ elektromos autókat gyártó vállalatainak top tízes listájára, hogy közben még a német Volkswagent is meg tudta előzni.  

Az elektromos járművek piacát kutató EV Sales vállalat adatai szerint a Hyundai csoport a tavaly értékesített 90 860 darab plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtáslánccal szerelt autójával a nyolcadik helyen áll a világ villanyautó-gyártóinak ranglistáján. Ezzel az eredményével a vállalatcsoport megduplázva tavalyi 47 ezer darabos eladását megelőzte a Volkswagent is, amely 82 685 darab ilyen járművet tudott értékesíteni. 


A Hyundai Motor Group hat éve, 2012-ben kezdte meg elektromos hajtáslánccal felszerelt autóinak értékesítését, mostanra pedig már a legnagyobb villanyautó-gyártók egyikévé vált. Az elektromos járművek eredményeinek meredek növekedése elsősorban a csoport két legújabb elektromos crossovere, a Hyundai Kona Electric és a Kia e-Niro tavalyi bevezetésének köszönhető. 


A Hyundai csoport elektromos autói közül tavaly a Hyundai Kona Electricből adtak el a legtöbbet, összesen 22 787 darabot értékesítettek Koreában és a nemzetközi piacokon, miközben a Kia e-Niro modelljéből összesen 7 362 darabot adtak el ugyanebben az időszakban.  


A Hyundai Motor és a Kia Motors idén összesen 100 ezer elektromos járművet szeretne értékesíteni világszerte. A tavaly bemutatott Hyundai Kona Electric és a Kia e-Niro modellek várhatóan idén is emelkedő értékesítési eredményeket produkálnak majd, amelyek mellett idén két új modell, a Kia e-Soul és a Hyundai új Ioniq Electric modellje is csatlakozik a kínálathoz. 


A világ villanyautó-gyártóinak ranglistáját 245 240 eladott autójával a Tesla Motors vezeti. Az amerikai gyártót a kínai BYD követi 229 339 darabbal, míg a harmadik helyen a Renault-Nissan-Mitsubishi áll 192 711 darabbal. Őket követi a kínai BAIC 163 569, a BMW 142 217, a SAIC 123 451, a Geely 113 516 darabbal, míg a Hyundai csoport és a Volkswagen után a Chery Automobile 65 798 darabbal zárja a top tízes listát.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését