A koreai miniszterelnök a Hyundainál járt


Nak-yon Lee, Dél-Korea miniszterelnöke január végén a Hyundai csoport fejlesztőközpontjába látogatott, ahol a látottak alapján reményét fejezte ki, hogy a vállalat vezető szerepet tölthet be a következő  generációs járművek világában. 

Lee a Hyundai csoport vezetőinek társaságában járta végig a vállalat Hwaseongban található kutatási és fejlesztési központját. A látogatás célja, hogy az ország vezetői a saját szemükkel láthassák, a Hyundai hogyan áll a járművek következő generációjának fejlesztésével. A miniszterelnök most először tárgyalt négyszemközt a Hyundai Motor Group alelnökével, Eui-sun Chunggal, amelynek során a vezető a gazdaság fellendítése és a munkahelyteremtés érdekében együttműködést ígért az ország egyik legnagyobb vállalatának.  


„Reményeim szerint a Hyundai Motor a következő generációs járművek terén vezető szerepet fog betölteni” – írta Lee a központ vendégkönyvébe, amely az elsősorban az üzemanyagcellás és önvezető járművek fejlesztésére koncentrál.  A látogatás során Chung azt is elmondta a jövőben az üzemanyagcellás járművek kínálatának meredek növekedésére lehet számítani. „Mi most fektetünk be, mivel később már nem leszünk elég versenyképesek. Ehhez a kormányzat aktív közreműködésére és támogatására is szükségünk van” – mondta Chung. 

Idén januárban Jae-in Moon, Dél-Korea köztársasági elnöke bejelentette, hogy lépéseket tesz egy ún. hidrogénalapú gazdaság építése irányába és a kormányzat azt az ambiciózus tervet tűzte ki célul, hogy négy éven belül 80 ezer üzemanyagcellás jármű kerül a koreai utakra. A kormányzat különböző támogatásokat tervez adni az üzemanyagcellás taxikra és teherautókra, amelynek eredményeként 2030-ra a hidrogénhajtású autók száma elérheti az 1,8 milliót. 


Korea miniszterelnöke az új évben kiterjedten ellenőrzi a gazdasági szektor résztvevőit annak érdekében, hogy segítsen a lassuló gazdaság fellendítésében és új munkahelyek teremtésében. Korábban Lee az ország négy legnagyobb konglomerátuma közül elsőként a Samsung Electronics alelnökével is találkozott, majd most a legnagyobb autógyártó, Hyundai csoport következett.   

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését