Jóváhagyták az új Hyundai Sonata N változatát


A Hyundai Motor idén mutatja be új generációs Sonata modelljét, amelynek belső teréről most készült először fotó és az is kiderült, hogy a vállalat ebből a modellből is készít majd sportos N változatot.

A Hyundai Motor folytatja a vadonatúj Sonata generáció fejlesztését. Az autóról legutóbb Dél-Koreában készítettek kémfotókat, amint azt a konszerntárs Kia Optimával közösen tesztelték. Az autó persze teljes álcázást viselt, ám az elhaladó autó nemcsak különleges aranyszínű fényezésével, hanem első alkalommal pillanthattunk be a készülő autó utasterébe is.   


A prototípus kialakításán látszik, hogy az határozott kerékíveket, bennük feketére fújt könnyűfém felniket és az oldalszoknyáknak köszönhetően karakteres oldalíveket kapott, ami arra utalhat, hogy ez a bizonyos példány már a Sonata Sport, vagy N Line változata lehet. A belső térről készített fotón sem sokat lehet kivenni ugyan, de az látszik, hogy a középkonzolon ugyanolyan formájú, magasra emelt érintőkijelző kapott helyet, mint amit legutóbb a Santa Fe és Palisade modelleken láthattunk. 


A Hyundainál azonban nemcsak az eddigi benzines és hibrid modellekre koncentrálnak a Sonata fejlesztése során, hanem a hírek szerint a sportos modellekre is ugyanakkora figyelem jut. Meg nem erősített információk szerint ugyanis a Hyundainál rábólintottak a Sonata N változatára is, amivel az i30, a Veloster és a hamarosan érkező Kona mellett a Sonata is valódi sportcsomagot kaphat. Ezt a változatot azonban lehet, hogy nem az N részlegnél hangolt kétliteres erőforrás mozgatja, a pletykák szerint ugyanis egy nagyobb, 2.5 literes és akár 300 lóerő feletti teljesítményű erőforrás is számításba jöhet. 


Ahogyan arról már korábban is szó volt, a Hyundai ugyanazt az utat követi, mint a Toyota az Avensis középkategóriás modelljével. Az Európában kapható i40 modellciklusát meghosszabbították a Sonata új generációjának érkezéséig, így a két modell idén közös utódot kap és a Kia Optima modelljéhez hasonlóan Európának egy kombiváltozatot is készítenek belőle.    


Az új Hyundai Sonata gyártása 2019. március 15-én kezdődik Dél-Koreában, vagyis a világpremier valamikor ekkor történhet meg. Ezt követően az autót minden bizonnyal bemutatják majd az áprilisban esedékes New Yorki Autószalonon is.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését