Dubaiban tesztelik a Hyundai Sonata új generációját


Idén érkezik a Hyundai Sonata legújabb nyolcadik generációja, amelynek egyik elég sokat mutató prototípusát legutóbb Dubai utcáin sikerült lencsevégre kapni. 

A Hyundai Motor egyik legnépszerűbb típusa, a Hyundai Sonata hamarosan vadonatúj nemzedékébe lép. Az új modell előszériás prototípusait a világ minden táján tesztelik annak érdekében, hogy a szériagyártmányok a lehető legmegbízhatóbban működjenek majd. Legutóbb pedig Dubaiból érkeztek olyan fotók, amelyeken a típus tesztpéldányainak egyike látható.  

A Hyundainál valószínűleg úgy gondolták, hogy a sok prémiumkategóriás limuzin és szupersportkocsi között kevésbé tűnik fel egy ilyen középkategóriás tömegtermék. Tévedtek, mivel a prototípust álcázó matricákkal igyekeztek elmaszkírozni, ez azonban rögtön felkeltette az erre fogékonyak figyelmét. 


A végleges karosszériát viselő új Hyundai Sonata ugyan a maszkolásnak köszönhetően sikeresen elrejti hűtőmaszkjának vonalait, ezt azonban korábban egy alkatrészgyártó kiszivárogtatott képei alapján lehet most szemügyre venni. Ennek alapján látszik, hogy az új Sonata az Elantrához nagyon hasonló, széles hatszögletű hűtőmaszkot visel majd, ami segít majd szélesebbé és elegánsabbá tenni az autó megjelenését.  

Az autó oldalnézetét láthatóan nagyon elegánsra és dinamikusra rajzolták a tervezők. Az ereszkedő tetővonal és az oldalüvegek mérete, alakja nagyon hasonlít arra, amit legutóbb a tavaly Genfben bemutatott Le Fil Rouge tanulmányautónál alkalmaztak. Ezek alapján nagyon könnyen elképzelhető, hogy az autó frontrészének megjelenésében is találhatunk majd olyan elemeket, amelyek a gewnfi tanulmányautóról származhatnak. 


A legfeltűnőbb újdonság azonban a hátsó traktus, amely a két lámpatest között egy összekötő világító elemet is tartalmaz. Hasonló megoldást már láthattunk korábban, hiszen néhány hónapja a Santa Fe terepjáró kínai változata is ilyen hátsó megoldással debütált a helyi piacon. 

Egyelőre nem sokat lehet tudni az új Sonata motorkínálatáról, az azonban biztosnak látszik, hogy lesz egy vadonatúj, 2.5 literes Theta-3 benzinmotor, amely nagyjából 190 lóerős teljesítményű lesz. Az is biztosnak tűnik, hogy az autóhoz már a kezdetektől kínálnak majd hibrid, illetve konnektoros hibrid megoldásokat is. Úgy hírlik, ez a Sonata Európában leváltja az öregecske i40 modellt is és acélpiac igényeinek megfelelően egy kombiváltozat is készül majd belőle. 


Az új Hyundai Sonata sorozatgyártása állítólag már idén március 15-én megkezdődik Dél-Koreában, ami azt is jelenti, hogy az autó hivatalos bemutatója is valamikor ezen időpont környékén várható. 

Forrás: micetimes.asia, thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését