A Hyundai idén nem megy Genfbe


Habár a Hyundai tavaly márciusban három jelentős újdonságot is bemutatott, a Hyundai most úgy döntött, hogy több más autógyártóhoz hasonlóan a koreai márka sem vesz részt az idei Genfi Autókiállításon.

Napok óta attól hangos az autós média, hogy a meghatározó autógyártók közül egyre többen jelentik be távolmaradásukat a Genfi Autószalontól. Egy hónap sincs már hátra a szalon megnyitásáig, de a Ford, a Jaguar Land Rover és a Volvo is bejelentette már, hogy nem vesz részt az eseményen. Most pedig a Hyundai is bejelentette, hogy csatlakozik a fenti listához. A Hyundai egyik szóvivője közölte: „A Hyundai idén nem vesz részt a Genfi Autószalonon.” A közleményben nem adtak semmilyen konkrét okot a távolmaradásra. 


Pedig a Hyundai tavaly számos fontos újdonságot mutatott be Svájcban. Itt mutatták be Európának a forradalmi Kona Electric és a legújabb Santa Fe generációt, kiállították a márka technológiai zászlóshajójának tekintett Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjárót, amelyek mellett a Hyundai következő generációs modelljeinek formai elemeit összefoglaló Le Fil Rouge tanulmányautó is ezen a rendezvényen debütált. Ezzel az offenzívával a Hyundai teljes mértékben kihasználta a tavalyi szalon kínálta lehetőségeket, ám úgy tűnik, idén másképp döntöttek.  


A Hyundai csoport egy másik képviselője hozzátette: „Ahogyan a világon minden autószalon, a részvétel több tényezőtől függ. Ezek a tényezők lehetnek új termékek, tanulmányok és más fontos bejelentések. Ugyanakkor azt is megerősíthetem, hogy a Hyundai leányvállalata, a Kia Motors ott lesz Genfben.” Tekintettel arra, hogy a Hyundai és a Kia gyorsan növekszik Európában, a távolmaradás elég jelentős lépés. Aki valaha is volt már Genfben, tudja, hogy Európa és a világ minden szegletéből érkeznek szakmai és magán érdeklődők. 


A Hyundainak nemrég volt néhány jelentős termékbemutatója, amelyek közül kiemelkedik a Los Angelesi Autószalonon leleplezett Palisade nagyterepjáró, amit azonban nem Európa, hanem kifejezetten Amerika részére terveztek. Koreában már ugyan bemutatták az Ioniq modellfrissített hibridváltozatait, viszont az európai megjelenése csak valamikor az év közepe táján várható. 


A koreai gyártó Amerikában részt vesz a március végén esedékes Chicagói, majd az április közepén megrendezésre kerülő New Yorki Autószalonon, ahol várhatóan további újdonságok leleplezése várható. Ahogyan azt már korábban Thomas Schmid, a Hyundai európai vezetője bejelentette, a Hyundai legközelebb ősszel, a Frankfuri Autószalonon mutat be valami teljesen újat, így az szinte biztos, hogy az autógyártó részt vesz ezen az eseményen.    

Forrás: carbuzz.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését