Kiszivárgott fotókon az új Hyundai Sonata


Miután számos kémfotó jelent már meg a nyolcadik generációs Sonata álcázott példányairól, most a Hyundai koreai gyárából érkezett néhány olyan kép, amin az autó néhány részlete látható. 

Már nagyon sokat tudunk a Hyundai Motor legújabb, nyolcadik generációs Sonata limuzinjáról, de látni eddig csak álcázott prototípusokat láttunk erről az új modellről. Most viszont első alkalommal sikerült valakinek a gyár területén egy előszériás példány néhány részletét lefotóznia. A valószínűleg mobiltelefonnal készített, kicsit homályos képeken látszik az új Sonata első és hátsó kialakítása, valamint az autó belső terének egyik új, meghatározó részlete is lelepleződött. A képeket pedig a Sonata koreai klubjának honlapján tették közzé. 


A képek alapján az új generációs Sonata a tavalyi Genfi Autószalonon debütált Le Fil Rouge tanulmányautó által ihletve elődjénél stílusosabbá, sportosabbá vált. Az autó elejére nagy, széles hűtőmaszk került, a LED nappali menetfényeket a fényszórókba integrálták, míg hátul a bumeráng alakú lámpákat egy fényfűzér köti össze. Belül pedig az új Palisade terepjáróhoz hasonlóan egy nyomógombos sebességváltó tűnik fel. 


Az új Hyundai Sonata megjelenését követően széles motorválasztékkal kerülhet forgalomba. Az alapmodellekben a 2.5 literes új GDI motorgeneráció dolgozik majd, amelyekhez várhatóan már a bemutató környékén hibrid és plug-in hibrid hajtáslánc is elérhető lesz. Emellett ezen 2.5 literes egységnek a turbóváltozata mozgathatja a mar jóváhagyott Sonata N változatát  akár 300 lóerő feletti teljesítménnyel. 

Az új Hyundai Sonata szériagyártása már idén március 15-én megkezdődik Dél-Koreában, ahol várhatóan még március folyamán hivatalosan is leleplezik. Az is biztos már, hogy a Hyundai az áprilisi New Yorki Autószalonon Amerikának is bemutatja az új modellt. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését