Kettős világpremierre készül a Hyundai New Yorkban


A Hyundai Motor idén az amerikai piac visszahódítására készül, ezért az áprilisi New Yorki szalonra két vadonatúj meghatározó modell világpremierjét időzítette.

A Hyundai bejelentette, hogy a Sonata limuzin következő generációja mellett egy vadonatúj, A kategóriás miniterepjáró modellt is be kíván mutatni az április közepén megnyitó New Yorki Autókiálításon. Mindezekről Sang-yup Lee, a Hyundai Motor Globális Formatervezőközpontjának vezetője beszélt nemrég egy interjúban. 


Lee szerint a 2020-as új Sonata ugyanolyan feltűnő jelenség lesz, amilyen 2011-ben az akkori, hatodik generáció volt. „Majdnem ugyanolyan lesz, mint egy négyajtós kupé, csak épp a használhatóság kompromisszumai nélkül." Az új modell ugyanis a tavaly bemutatott Le Fil Rouge tanulmányautóról kölcsönzi formai megoldásait, emellett olyan arca lesz, amit nem lehet azonnal Hyundaiként azonosítani, a vállalat tervezői ugyanis szeretnék elkerülni a mostani modellek matrjoska babaszerű kinézetét, ehelyett több érzelmet igyekeznek csempészni az egyes autókba.   

Lee azt is elárulta, hogy tudják, mekkora kihívás azon a piacon egy limuzint bemutatni, ahol ez a szegmens zsugorodik és mindenki a hobbiterepjárók felé fordul. Éppen ezért a Hyundai nemcsak egy limuzinnal készül New Yorkra, de itt fogják megtartani egy olyan vadonatúj apró crossover világpremierjét is, amely még a Konánál is kisebb lesz. 


Amíg azonban a Kona sportosabb és látványosabb, addig az új kisautó sokkal tradicionálisabb, de mégsem hétköznapi kialakítást kap. „Ez egy kisebb autó lesz, ami másképp különbözik a Konától" - mondta Lee az új miniterepjáróra utalva. Hozzátette, a kis méret korlátozza formatervezést, hiszen az autónak funkcionálisnak kell lennie. "Az autónak nagyon jól megkülönböztethető kettős dobozrésze lesz. Képzeljék ela Konát, amely tényleg lendületes profillal, ikonikus karakterrel rendelkezik, ez az új kisautó viszont majdnem teljesen dobozszerű, merész és bulldog karakterű." 

Forrás: motortrend.com, thetorquereport.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését