Rövidebb szállítással jönnek a Hyundai villanyautói


A Hyundai Motor villanyautói iránt olyan hatalmas az érdeklődés, hogy a vásárlók mostanában akár egy évet is várnak megrendelt autóikra. Ez azonban jövőre lényegesen rövidülhet.

Jürgen Keller néhány hónapja vette át a Hyundai Motor Deutschland vezetését elődjétől. Egy német magazinnak adott interjújában Keller bejelentette, hogy a vásárlóknak jövőre már nem kell olyan sokat várniuk megrendelt elektromos autóikra. Ez leginkább a Hyundai Kona Electric modell ügyfeleit érintheti, amely modell jövőre már nemcsak Koreában, hanem Csehországban is készülni fog, így „a szállítási idő is jelentősen lecsökken”.


Keller arról biztosította a típus iránt érdeklődőket, hogy a Hyundai nem hagyta figyelmen kívül a villanyautók iránt jelenleg mutatkozó óriási keresletet. „A német piac számára az európai termelési volumen 20 százalékát biztosítottuk” – mondta a márka németországi vezetője, ám konkrét számadatokat nem kívánt ehhez hozzátenni.  

A Kona mellett a Hyundai másik népszerű elektromos modellje az Ioniq, amely emellett plug-in hibrid és hagyományos hibrid hajtáslánccal is készül. Ehhez jön még a részben elektromos Nexo, amely üzemanyagcellás rendszerében három tartályban betöltött hidrogénből nyert elektromos energia keletkezik. Az elektromos mobilitás a jövőben is a Hyundai egyik legfontosabb növekedési területe lesz. „Biztosak lehetnek abban, hogy jelentősen meg kívánjuk növelni az alternatív meghajtások részarányát. 2020 végéig termékpalettánk 75 százaléka elérhető lesz valamilyen alternatív hajtáslánccal is” – mondta Keller.  


A Hyundai az idei Frankfurti Autószalonon egy újabb lehetséges jövőbeli villanyautó előfutárát hozta el, amely már a vállalat új villanyautós formanyelvét viseli. A „45” néven bemutatott tanulmányautó formailag a koreai gyártó első saját fejlesztésű Pony modelljére hasonlít, technológiája azonban már a jövőbe mutat. Ezenkívül a Hyundai Motorsport részlege bemutatta a vállalat első elektromos versenyautóját is.   

Forrás: ecomento.de

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését