FRANKFURT 2019: Megérkezett a Hyundai i10 N Line


A Hyundai az i30, i30 Fastback és a Tucson után az i10 N Line modellel bemutatta a széria legújabb tagját, amely sportos külső és belső formavilágához illeszkedő új motorjával nagyobb vezetési élményt is nyújt.

A vadonatúj i10 kisautó bemutatása után a Hyundai Motor bejelentette az N Line portfólió legújabb tagját, az i10 N Line a 2019-es Frankfurti Autószalonon tartja világpremierjét. Az új modell a vadonatúj i10 dinamikus formáit, a teljes körű kapcsolódási és fejlett biztonsági funkciókat ötvözi az N Line sportos attitűdjével. 


A vadonatúj i10 N Line immár a negyedik olyan Hyundai modell, amelyet sportos, dinamikus elemekkel egészítenek ki. Az új típus követi a 2018-ban az i30 modellel elindult sikeres N Line széria hagyományait, amelyet időközben az i30 Fastback N Line és az idei év elején debütált Tucson N Line egészített ki. A Hyundai N Line széria legújabb tagját a fokozott vezetési teljesítmény elérése érdekében egy kizárólag ehhez a változathoz elérhető 1.0 literes T-GDI erőforrással lehet megvásárolni.  

„A nagyteljesítményű Hyundai N sportmárkától vett ihlet alapján az i10 N Line még dinamikusabb kinézetet kapott” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing alelnöke. „Az elmúlt év során az N Line széria modellstratégiánk egyik fontos elemévé vált, így örömmel mutatjuk be a N Line karakterét az i10 vásárlóknak is.”  


Akárcsak a vadonatúj i10, a vadonatúj Hyundai i10 N Line dinamikus és karcsú formaterve a lágy felszínek és éles vonalak kontrasztját kínálja. A külső kialakítás továbbfejlesztése az átdolgozott első lökhárítókat és hűtőmaszkot foglalja magában, amivel az autó dinamikus megjelenése az eredeti i30 N-re emlékeztet. Az exkluzív új 16 colos könnyűfém keréktárcsák és a LED nappali menetfények a vadonatúj i10 N Line jellegzetes kialakítását szemléltetik és az autó sportos attitűdjét hangsúlyozzák.

A vadonatúj Hyundai i10 N Line exkluzivitását az N Line emblémák, a vörös alapú i10 felirat, a vörös betétek és a diffúzor emelik tovább. Az új i10 N Line vásárlói összesen hatféle külső és kétféle tónusú tetőszín közül választhatnak.  


Az új i10 N Line belső terében a versenyautók kialakítását idézi. Ezt az érzetet az N márkás kormánykerékkel és sebességváltó gombbal, valamint a vörös légbeömlő kereteknek és a fémpedáloknak köszönhetően éri el, miközben a teljesítményorientált vezetési élményt a sportos oldaltartású első ülések fokozzák tovább. Eközben megmaradnak a hagyományos i10 változatok előnyös tulajdonságai, amely fiatalos stílusát kompromisszumok nélküli kényelemmel és praktikus megoldásokkal ötvözi.   

A vadonatúj Hyundai i10 N Line vásárlói kétféle motor közül választhatnak. Az alapverzió az i10-ben eddig is elérhető 1.2 literes négyhengeres, hengerenkénti befecskendezéses benzinmotorja, amely 84 lóerős teljesítménye mellett 118 Nm maximális nyomatékot kínál. Emellett kizárólag az i10 N Line modellhez elérhető a konszern egyliteres, háromhengeres benzinmotorjának turbófeltöltővel ellátott változata. Az 1.0 T-GDI az i10 N Line modellben kereken 100 lóerős teljesítményt és 172 Nm maximális nyomatékot biztosít. 


Az új i10 N Line változata a vadonatúj i10 modellekkel egy időben, a Frankfurti Autószalonon debütált, európai forgalmazására azonban egészen 2020 nyaráig kell várnunk. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését