Michelisz Norbi vezeti a WTCR mezőnyét


A Hyundai Motorsport támogatásával versenyző BRC Racing Team a kínai Ningpoban rendezett WTCR futamon három dobogós eredmény mellett Michelisz Norbi futamgyőzelmét is ünnepelhette.

Az elmúlt hétvégén a kínai Ningpo versenypályáján tért vissza nyári szünetéről a WTCR mezőnye , ahol a BRC Hyundai N Squadra Corse versenycsapat magyar pilótája, Michelisz Norbert kiváló teljesítményével átvette a vezetést a pilóták pontversenyében. Norbi ezzel 16 pont előnyre tett szert a jelenleg második helyen álló Esteban Guerrieri előtt. „Még mindig hosszú út áll előttünk, de mindig jobb vezetni a mezőnyt, mint az egyik üldözőnek lenni” – mondta Norbi a második verseny megnyerése után.


Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini egy nehéz szombati versenyt követően vasárnap újult erővel két dobogós helyet is szerzett, egyiket a második versenyen, így Norbival együtt állhatott fel a dobogóra. A kínai hétvégét követően így az olasz pilóta két helyet javítva a nyolcadik helyen áll az összesítésben. „Nagyon örültem annak, hogy egy hosszú szünet után kétszer is visszatérhettem a dobogóra és a csapat eredményeinek is nagyon örülök” – mondta Tarquini. 


Az i30 N TCR versenyautók a 4,01 kilométeres kínai Ningbo pályán újra bizonyították kiváló képességeiket, így a BRC Racing négy versenyautójának mindegyike a vasárnapi versenyek top tízes mezőnyébe kvalifikálta magát. Augusto Farfus egy ütközés miatt már a második verseny első körében kiesett, ám a harmadik versenyen negyedikként tudott célba érni. „Persze, azért vagyunk itt, hogy megnyerjük a versenyeket, de elégedett vagyok a negyedik helyezéssel is és egy mosollyal fogok hazatérni” – mondta Farfus. 


Farfus csapattársa, Nicky Catsburg mindkét vasárnapi versenyen a dobogóért küzdött, ám a pályán történt szerencsétlenség megakadályozta ebben. „Úgy gondolom, a lendületem megvolt az egész hétvége során és két jó kvalifikációs eredményem is volt, ám sajnos a versenyeken néhány őrült pillanatban egy kissé szerencsétlen voltam” – mondat Catsburg.  


A Hyundai Motorsport által támogatott BRC Hyundai N Squadra Corse versenycsapat a hétvégén megerősítette harmadik helyét a bajnokságban, amiben csupán 36 pont választja el a mezőnyt vezető Lynk & Co előtt. A BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team Augusto Farfus 10. és Nicky Catsburg 11. helyével jelenleg a ranglista negyedik helyét foglalják el. 


„Összességében elégedettnek kell lennünk a WTCR Kínai futamával” – mondta Gabriele Rizzo, a BRC Racing Team csapatfőnöke. „A csapatok nyáron végzett kemény munkája kifizetődött. Ningboban megérdemeltünk minden megszerzett pontot és büszkék lehetünk arra, hogy ezeket mások segítsége nélkül szereztük meg. A négy Hyundai i30 N TCR versenyautó mindegyike vasárnap dobogós helyezésért küzdött és habár végül ez Norbinak és Gabrielének jött össze, ugyanúgy ott lehetett volna Augusto és Nicky is. Norbi most 16 ponttal a mezőny élén áll és mi is csökkentettük lemaradásunkat a csapatbajnokságban. Arra kell koncentrálnunk, hogy továbbra is növeljük teljesítményünket és megbízhatóságunkat, vagyis még hosszú út áll előttünk.”   


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését