Használt bőrhuzatból trendi ruhák a Hyundaitól


A Hyundai Motor az erőforrásokat és üléseket gyártó Transys leányvállalatával és az amerikai Zero + Maria Cornejo divatcéggel együttműködve a használt bőrhuzatból divatos ruhákat készített. 

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a járművek üléseihez használt és megmaradt bőrhuzatok újrahasznosításával kísérletet tesz arra, hogy fenntarthatóvá tegye üzleti tevékenységét. Az üléseket készítő Hyundai Transys megmaradt bőrt a New Yorki székhelyű Zero + Maria Cornejo divatcégnek adta, amely a híres környezetbarát szemléletéről és amely ezeket a bőröket felhasználva ruhákat készít belőlük. 


A koreai autógyártó közölte, hogy a három vállalat május óta dolgozik környezetbarát divatirányzatán. A 15 darabból álló kollekciót a 2020 Tavasz/Nyár divatját bemutató New Yorki Divathét megnyitó estéjén fogják bemutatni, amely szeptember 6-án New Yorkban kerül megrendezésre. A kollekció a Re:Style címet viseli, a ruhák pedig az autóülésekhez használt bőranyagok minőségének köszönhetően várhatóan egyedi stílusúak és elegánsak lesznek. 

"Ez a rendezvény az autóipari anyagok ruházati újrafelhasználásának vízióját testesíti meg és összeköti azokat az embereket, akik komolyan veszik a környezet védelmét és a fogyasztásuk terén is tudatosabban viselkednek" - áll a Hyundai Motor sajtóközleményében.


A divatos ruházat mellett a Hyundai Motor a szeptemberben megrendezésre kerülő divathét alkalmával olyan pólókat is be kíván mutatni, amelyek újrahasznosított műanyag palackokból és a használt autók légzsákjainak anyagából készültek. 

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését