Jön a Hyundai új brazil kisautója


Miközben Európa a Frankfurti Autószalonon debütáló vadonatúj i10 városi kisautó premierjére figyel, a világ másik pontján a vállalat megkezdte az új HB20 generáció bevezetési kampányát is. 

A HB20 a Hyundai Motor brazil részlege által kifejlesztett kompakt kisautó, amelynek első generációja éppen hét éve, 2012 szeptemberében mutatkozott be. A HB20 – amelynek nevében a HB a Hyundai Brasil rövidítése – legnépszerűbb kivitele az ötajtós kompakt, de emellett létezik egy HB20S családi négyajtós limuzin és egy emelt hasmagasságú HB20X nevű crossover is. 


A Hyundai már egy ideje teszteli a modell új generációját, amelyet kiválasztott brazil újságírók és a média egy koreai rendezvényen nemrég már ki is próbálhatott. Most viszont elérkezett az idő, így a Hyundai megkezdte a HB20 következő nemzedékének bevezetési kampányát, amelynek részeként megjelentek az első sokat sejtető részletfotók az autóról. 

A 2012 óta készülő és 2015-ben egy alapos ráncfelvarráson is átesett HB20 új generációja jellegében ugyanolyan emelt C oszloppal rendelkezik, mint a napokban leleplezett új generációs i10. Akárcsak az európai i10, illetve az indiai Grand i10 Nios modell esetén, a tervezők a HB20 esetében is olyan oldalképet kívántak ezzel adni az autónak, amely a „lebegő tető” érzetét kelti.    


A végső formaterv nagyon hasonló lesz a Hyundai tavaly novemberben bemutatott Saga EV tanulmányautójához, miközben az alatta rejlő technika java részét a HB20 most futó, már jól bevált alkatrészeiből állítják össze. Nem kell már sokáig várnunk a pontos részletekre, a marketingtevékenység alapján az autót néhány héten belül bemutatják.  


Forrás: autoweek.nl

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését