Bemutatkozott a HB20 Brazíliában


A Hyundai Motor Company brazil leányvállalata, a Hyundai Motor Brasil bemutatta a régóta várt Brazíliának szánt modelljét, amellyel a gyártó hivatalosan is belépett a brazil autópiac legnagyobb és leginkább versenyképes szegmensébe.

A Hyundai szerdán végre bemutatta az újdonságra éhes brazil újságíróknak az utolsó csavarig Brazíliában készülő új HB20 modellt, amelynek sorozatgyártása szeptember 20-án indul meg a koreai márka vadonatúj üzemében. Az autó október elejétől kapható a brazil márkakereskedésekben, ám a Hyundai a hivatalos világpremiert az október végén megtartandó Sao Paulo-i Autószalonra tartogatja.


„A Hyundai számára a HB20 bemutatása sokkal többet jelent egy új modell bevezetésénél. Ellentétben a többi Brazíliában elérhető modellünkkel, a HB20 az első olyan modellünk, amelyet kizárólagosan a brazil piac igényei szerint fejlesztettünk és ugyanitt is gyártunk. A Hyundai mérnökeinek öt évig tartó kutatásai, fejlesztései alapján ez a modell teljes mértékben a brazil autóvásárlók ízlése és a brazil útviszonyok figyelembevételével került kialakításra. Büszkén kijelenthetem, hogy a HB20 megváltoztatja a kompakt kategória vásárlói szemléletét.” – mondta Chang Kyun Han, a HMB elnöke a bemutatón, amelyet a brazil Bahia városában található Hotel Transamerica Ilha de Comandatuba épületében tartottak szerdán.


Modernségével és legújabb technológiájával a HB20 mind a kilenc változata kiemelkedik a konkurensei közül olyan alapfelszerelésével, amely tartalmazza többek között a hidraulikus szervokormányt, dupla légzsákot, légkondicionáló berendezést, hátsó ablaktörlőt, stb.

A gyártó tájékoztatása szerint az új modellből még az idén 25 ezer darabot kívánnak eladni az egyliteres és 1,6 literes motorokkal készülő járműből Brazíliában. Az előzetes felmérések alapján arra lehet számítani, hogy a kisebb motorral felszerelt járművek iránti kereslet visszaesése miatt az eladások jelentős részét teszik ki a nagyobbik motorral szerelt változatok. 


A motorok közül a kisebbik, háromhengeres benzines 80, míg a nagyobbik 128 lóerős lesz és természetesen akár etanollal is üzemeltethetőek lesznek. Mindkét motorváltozatot alapáron ötfokozatú manuális váltóval kínálják, a nagyobbik változathoz viszont elérhető egy négyfokozatú, hagyományos automata váltó is. 


A bemutatón szóba került az autó elnevezése is, amelynek „HB” része utal az autó származására, vagyis az a Hyundai Brazil rövidítése. A „20” egyrészt utal a márka azonos padlólemezére épülő, Európában és Indiában kapható i20 modelljére, ám a Hyundai szerint ennél többről is szó van, hiszen a HB20 már a „jövő i20” modelljére épül, amelyet csupán néhány éven belül mutatnak be Európában.


Ezen a bemutatón láthatták először az érdeklődők a HB20 végleges belső kiképzését, amely nem okozott nagy meglepetést. A láthatóan olcsó, kemény műanyagból készült műszerfal követi a Hyundai által mostanában alkalmazott belsőépítészeti stílust, így a középkonzol felső részén a két légbeömlő között kapott helyet a rádió, alatta pedig a klímaközpont található. Új formájú a multifunkciós kormánykerék, amely előtt a műszeregység két, kék-fehér megvilágítású főműszere között digitális információs panel helyezkedik el. A Hyundai hivatalos tájékoztatása szerint a HB20 modell lesz a kategória legcsendesebb belső terű modellje.


A Hyundai nem titkolt célja a brazil piacon 25 éve legkelendőbb Volkswagen Gol uralmának megdöntése, amelyhez megfelelően versenyképes árakat hoztak nyilvánosságra a bemutatón. Az új HB20 indulóára Brazíliában 31995 Brazil Reál, azaz átszámítva mintegy 3 millió 450 ezer Ft lesz, a további árakat később közlik.


A HB20 rendkívül fontos modell a Hyundai számára a dél-amerikai piacokon, ezért az értesülések szerint a koreai márka elkülönült bemutatótermek létrehozását tervezi, ahol kizárólag a helyben gyártott kisautót, illetve a jövőben a piracicabai üzemből kigördülő további modelleket értékesítenék.

Bemutató videó a modellről: 


További fotókhoz katt ide.
Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei