Szabadidő-autót terveznek Indiában


A Maruti Suzuki Ertiga és a Renault (Dacia) Duster piaci sikerein felbuzdulva a Hyundai Motor India egy szabadidő-autót tervez, amelyet kifejezetten a fejlődő régiók igényeire fejlesztenének.

Erről két, meg nem nevezett Hyundai vezető számolt be a nemrég megtartott Elantra Fluidic bemutató kapcsán. „Jelenleg a szegmens piackutatásánál tartunk.” – mondta egyikük. „Még nem döntöttünk arról, hogy egy egyterű, vagy inkább egy hobbiterepjáró fejlesztésébe fogunk. Mindenesetre a szegmens rendkívül izgalmas jelenleg.” – tette hozzá.


Az olcsó egyterű és kisterepjáró kategória India autópiacának egy egészen új szegmense, amelynek árkategóriája megegyezik egy olcsóbb kompaktéval.

A Maruti Suzuki Ertiga modelljét áprilisban, míg a Renault Dustert júliusban mutatták be Indiában. A Mahindra a Xylo szabadidő-autó kompakt változatát még idén bemutatja, a Ford India pedig jövőre vezeti piacra EcoSport nevű modelljét. A hírek szerint a General Motors India szintén egy ötszemélyes hobbiterepjáró fejlesztésén dolgozik.


A Hyundai másik vezetője elárulta, hogy a márka jövőbeli modellje India mellett megtalálható lesz további fejlődő piacok kínálatában is: „A jármű a Hyundai egyik globális platformjára épül majd, ám mindenképpen a fejlődő piacokon kerül forgalomba. Legalább két évbe fog telni a szériaérett modell kifejlesztése.” – mondta.

Az Indiában értékesített 2,5 millió személyautó mintegy ötöde szabadidő-autó. Ezek közül 11 százalék terepjáró, mint pl. a Tata Safari, míg a többi a Tata Ace-hez hasonlatos egyterű.  




„A szabadidő-autók szegmense rohamosan fejlődött és növekedett az elmúlt két év során.” – mondta Rakesh Srivastava, a Hyundai Motor India elnök-helyettese. „Jelenleg tanulmányozzuk a piacot és amint ezzel készen állunk, nyilvánosságra hozzuk terveinket.” – tette hozzá.

Forrás: livemint.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei