Indiában is tesztelik az új i10-et


Miután néhány hete felbukkantak az első képek, amint az új i10 első prototípusát európai utakon tesztelték, most Indiából érkezett egy adag ilyen fotó.

A Hyundai egyértelműen az i10 modell leváltására készül, amelyet minden bizonnyal nemcsak Törökországban, hanem Indiában is gyártani fognak. Ennek bizonyítékaként az eddig kizárólag Indiában készülő modell új generációjáról a lesifotósoknak sikerült Indiában is felvételt készíteniük.


Habár erősen álcázták a prototípust, egyértelműen látszik, hogy az új i10 hosszabb és szélesebb lesz, mint a most futó generáció. A burkolás mögötti hűtőmaszk sziluettje, az emelkedő övvonal és a hátsó lámpák formája alapján feltételezhető, hogy az i10 követi a Hyundai folyékony szobrászat formanyelvét.

A tesztelt példány jellegzetes, sportos alufelniket, hátsó parkolóradart és ködlámpákat viselt, amelyek valószínűleg egy magasabb felszereltségű modell sajátjai lesznek.    


A Hyundai az új i10 számára egy vadonatúj 1,1 literes, közös nyomócsöves dízelt is fejleszt, amelyek mellett egy szintén új, 1 literes Kappa erőforrás is rendelhető lesz a kisautóhoz. Az újdonságok mellett továbbra is elérhető lesz az 1,2 literes, 79 lóerős erőforrás is.   

A „BA” kódnéven ismert új i10 minden valószínűség szerint a 2013-as Frankfurti Autószalonon tartja majd világpremierjét, Indiában pedig ezt követően léphet piacra.

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei