PÁRIZS 2012: Három Hyundai világpremier


A Hyundai a 2012-es Párizsi Autószalonon három világpremierrel készült: a kizárólag Európának tervezett háromajtós i30; a vadonatúj i20 rallyváltozattal és az immár lízingelhető ix35 FCEV modellel.  

Az új generációs i30 háromajtós változata a Hyundai kifejezetten Európának szánt modelljeinek újabb megtestesítője, amely dinamikus vonalvezetésének köszönhetően szélesíti a koreai márka európai kínálatát a C-szegmensben. Az új háromajtóst a már kapható ötajtós és kombi változatokkal együtt fejlesztették a Hyundai Németországban található fejlesztőközpontjában, amely a márka első európai háromajtós kompaktja.


Az i30 háromajtósának formája minden nézőpontból eltér az eddig bemutatott változatoktól, így újak az új első-hátsó ködlámpák, új formájú a hűtőrács, újdonság az élesen emelkedő övvonal és a sportosabb kialakítású hátsó. Az új háromajtós ugyanazokra az értékekre támaszkodik, mint az i30 sorozat többi tagja, így a magas szintű minőség és felszereltség mellett a tiszta üzemű és gazdaságos erőforrások az új változathoz is rendelkezésre állnak.     


A Hyundai új i20 modelljének rallyváltozata a márka dinamizmusát és teljesítményét szimbolizálja. Akárcsak a korábban a WRC-ben versenyző Accent, a versenysorozatra felkészített i20 is megfelel a FIA legszigorúbb elvárásainak is annak érdekében, hogy a Hyundai a közeljövőben visszatérhessen a WRC sorozatba és versenyre kelhessen a nagy rivális csapatokkal.   


A Hyundai tiszta és fenntartható jövőképének jelképeként elhozta Párizsba az ix35 üzemanyagcellás modelljének szériaérett változatát. A folyamatos műszaki fejlesztéseknek köszönhetően az immár 24 kW teljesítményű lítium-polimer akkumulátorral és a 100 kW teljesítményű üzemanyagcellával felszerelt ix35 FCEV hatótávja eléri az 588 kilométert. A modell sorozatgyártása idén decemberben indul, így a flottavásárlók számára már 2013. elejétől elérhetővé válik.  


„A Párizsi Autókiállítás az egyik legrangosabb európai esemény az autós naptárban, így a Hyundai is három fontos modelljét mutatja be ezen a rendezvényen. A három jármű mindegyike igen fontos eleme a Hyundai márkának, így együtt pedig erősítik Európa és annak lakói iránti elkötelezettségünket mind ma, mind pedig a jövőben.” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe elnök-helyettese és ügyvezető igazgatója.


„Az új i30 háromajtós változata az igazán európai i30 család legújabb tagja. A rallyversenyre felkészített i20-at felkészítettük az autógyártók legnagyobb technológiai kihívására, amely a mérnökeink teljesítményét dicséri és persze segíti a jövő modelljeinek fejlesztését is. Végül, az ix35 üzemanyagcellás változata a Hyundai fenntartható, károsanyag-kibocsátás nélküli erőforrásai iránti elkötelezettségének egyértelmű kinyilatkozatása.” – tette hozzá Rushforth.


A három világpremier mellett a Hyundai természetesen felsorakoztatta jelenlegi teljes kínálatát, beleértve a megújult Santa Fe modellt is, de kiállításra került a Sonata Hybrid változata, illetve az i-oniq koncepció is, amelyet Genfben mutattak be először a nagyközönségnek.  

A Párizsi Autókiállítás tegnap délutáni sajtótájékoztató videója:


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Forrás: cisionwire.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei