2013-tól Indiában is készül az új Santa Fe


A Hyundai India idén már nem mutat be több újdonságot. A cég az év elején bemutatta a Sonatát, majd az i20 ráncfelvarrott változatát és lehullt már a lepel az Elantra modellről is.

Világviszonylatban az idei év legnagyobb durranása kétségtelenül a teljesen új Santa Fe modell bemutatása volt a Hyundai számára idén áprilisban, New Yorkban. Az új modellt Dél-Korea mellett 2013. első negyedévétől Indiában is gyártani fogja a vállalat.

Az új modell várhatóan Indiában is megkapja az új 2,2 literes CRDi motort, mely 200 lóerős teljesítményével és 431 Nm forgatónyomatékával 9,4 másodperc alatt repíti a terepjárót 100km/h sebességre.  


A Hyundai India nagy terveket szövöget a Santa Fével kapcsolatban, hiszen a teljesen új modellel komoly piaci részesedést kíván a vállalat elérni India ezen piaci szegmensében. Akárcsak a korábbi modell esetében, az új Santa Fe is ún. CKD eljárás keretében készülhet Indiában, melynek segítségével sikeresen tarthatja alacsonyan a modell árát a Hyundai.

Minden valószínűség szerint fronthajtásos és összkerék-meghajtásos változatban, valamint manuális és automatikus váltóművel is készül majd az új modell Indiában. A Santa Fe rövidebb tengelytávú változata helyett azonban sokkal valószínűbb, hogy a piac igényeihez igazodva inkább a hosszabb, hétüléses változat készül majd Indiában.

Forrás: networkedblogs.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei