Letették az új teherautógyár alapkövét Kínában


A Hyundai Motor Company nemrég ünnepélyes keretek között letette haszonjárműveket előállító kínai gyárának alapkövét.

Az új autógyár Sichuan Hyundai Motor Company vegyesvállalat néven működik majd a Sicuan tartományban található Ziyang városában.

Az alapkőletétel miatt rendezett ünnepségen részt vettek a Hyundai vezetői, kormányzati képviselők, köztük Yung-Hsing Hsueh és Hanyoung Choi elnökhelyettesek a Hyundai részéről csakúgy, mint Liu Qibao, Sichuan tartomány bizottsági titkára és Jiang Jufeng, Sichuan tartomány kormányzója.


„A mai nap egy jelentős eseménye, hogy a Sichuan Hyundai belép a kínai haszongépjármű piacra.” – mondta Hanyoung Choi, a Hyundai Motor elnökhelyettese. „A Hyundai fejlett technológiájával és ttapasztalatával és a Nanjun Auto növekedési potenciáljával a Sichuan Hyundai hamarosan versenyképes piaci szereplővé válik.”  

„Sichuan tartomány Kína nyugati tartományainak fejlesztési tervének központjában áll és az autóipar – főképpen a haszonjármű-piac – drámai módon növekedhet ebben a régióban.” – mondta Jiang Jufeng, Sichuan tartomány kormányzója. „A Sichuan Hyundai ezen régióban létesülő új üzeme ezen lépésével megelőzi vetélytársait és hamarosan Kína vezető haszonjármű gyártója lesz.” – tette hozzá.

A Sichuan Hyundai 50-50 százalékos részarányú közös vállalat, melyet a Hyundai Motor Company a kínai Sichuan Nanjun Automobile Group társasággal közösen alapított mintegy 3,6 milliárd kínai jüan (kb. 130 milliárd forint) befektetésével.


A döntés előtt a Hyundai részletesen felmérte a növekedésben lévő kínai haszonjármű-piacot, amelynek eredményeképpen 2010. októberében megállapodást kötött a kínai Nanjun Autoval, valamint 2011. áprilisában szándéknyilatkozatot írt alá a Sichuan Hyundai megalapításáról.  

Amellett, hogy a Hyundai számításai szerint a márka elismertsége gyorsan növekedhet a Nanjun Auto meglévő járművei és létesítményeinek köszönhetően, a koreai-kínai márka új gyárából új modellekkel is fokozza versenyképességét.  


A hatékonyság érdekében a Sichuan Hyundai két különálló márkával lép piacra: A Nanjun Auto meglévő modellkínálatát fejleszti tovább, amellyel az értékarányos modelleket kínál, míg új Hyundai modellek bevezetésével a prémiumkategóriában is képviseltetik magukat.   


Az új üzem 2014. első felére készül el, várható éves kapacitása 150 ezer darab lesz. Teljes értékű gyártóüzemként a folyamat része lesz a présüzem, hegesztőüzem, fényezőműhely, végszerelde, de a motorokat is helyben szerelik össze, amelyek kizárólag a kínai piacra készülő teherautókba kerülnek majd. Az üzemet úgy tervezték, hogy igény esetén a kapacitása rugalmasan bővíthető, így akár 300 ezer teherautó is készülhet itt.  

A Sichuan Hyundai tervei között van a teherautók mellett új típusú buszok gyártása is, amelyre kiváló helyszín  a Nanjun Auto meglévő üzemei azok bővítése és továbbfejlesztése után.


2014-re a Sichuan Hyundai 160 ezer jármű gyártását tervezte, amelyből 10 ezer busz készülhet. Ezzel a tervezett termelési darabszámmal a vállalat már akkor Kína vezető haszonjármű-gyártója lehet.

Kína személyautók mellett a haszonjárművek között is a világ legnagyobb piacának számít, ahol 2011-ben 4,03 millió darabot (3,54 millió teherautót és 490 ezer buszt) adtak el, amely 2017-re évi 4,71 millióra növekedhet.

A Sichuan Hyundai megalapításával a cég a teljes termelési és értékesítési rendszert felállítja, így a világ egyik legígéretesebb piacán ez a Hyundai további lépése a vezető hely megszerzéséért. A teljes haszonjármű paletta felállításával, a termelőüzemek bővítésével és új modellek bemutatásával a Hyundai 170 ezer darab eladását tervezi, amellyel piaci részesedését 3,6 százalékra növelheti 2017-re.

Forrás: cisionwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei