Tíz éve történt – A vállalat legnagyobb megrendelése


Találtam a fiók mélyén néhány régi Hyundai Motor World nevű magazint, a Hyundai saját kiadványát. Ezekből szemezgetek, amolyan nosztalgiából.

Az ehhez hasonló szerződésekről álmodik minden nagyobb autógyártó, ám végül a Hyundai szerezte meg a jogot, hogy összesen 26373 Accentet szállítson líbiai partnerének, amely a vállalat történetének legnagyobb egyszeri megrendelése.

A megrendelő ebben az esetben a líbiai kormányzat volt, mely korábban már 6900, mozgássérültek által is használható Accentet rendelt a Hyundaitól.


Az első 5000 darabos szállítmány 2002. szeptember 4-én hagyta el az ulsani kikötőt. „Teljesítjük a megrendelést, az utolsó autó még az év vége előtt elkészül.” – mondta Jong-duk Bae, a Hyundai Motor ázsiai és közel-keleti régiójáért felelős vezetője. A líbiai megrendelés nemcsak a Hyundai, hanem a koreai autós történelem eddigi legnagyobb megrendelése. „Ez valóban egy inspiráló helyzet. A japán és európai konkurenseket legyőzve kaptuk meg a megrendelést, mely bizonyítja termékeink minőségét és versenyképességét.” – tette hozzá Bae.

A gigantikus megrendelés előzménye, hogy idén április és június között a Hyundai 6900, mozgássérültek számára átalakított Accent modellt szállított a líbiai kormányzat részére. Mr Bae úgy hiszi, a Hyundai 2002-es foci VB szponzorálása szintén sokat nyomott a latba a szerződés megkötésekor. „Észleltem azt, hogy külföldön a világbajnokságnak köszönhetően tovább nőtt a márka elismertsége a minőség és a versenyképesség területén.” – magyarázta.

Ez a siker tovább serkenti a Hyundai alkalmazottak lelkesedését. Ezzel a megrendeléssel a Líbiának szállított autók száma idén eléri a 33 ezret. A vállalat összes exportja az idei év első 8 hónapjában 571380 darab volt, mely 11,7 százalékkal haladta meg a tavalyi év ugyanezen időszakának exportját.     

Forrás: Hyundai Motor World 2002. Autumn

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei