Európában tesztelik a Hyundai legnagyobb autóját


Habár az eredeti cikk szerint az új ix55 egyik prototípusa látható a képeken, egyértelműnek látszik, hogy az valójában az új Santa Fe hosszított változata.


Már áprilisban, a New York-i Autószalonon bemutatták a nagyközönségnek a Santa Fe hosszabb tengelytávval rendelkező változatát, amelyről John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője elmondta, hogy idén november környékén jelenik majd meg az amerikai piacon, miközben arra is utalt, hogy ezzel egyidejűleg a Veracruz (ix55) gyártását leállítják.



A most felbukkant felvételek szerint a Hyundai Európában is hasonlóra készül, vagyis az ix55 helyére az európai piacon is bevezetik a Santa Fe „Grand” változatát is. Minden bizonnyal a Hyundai mérnökei többek között éppen azon dolgoznak, hogy az autó viselkedése (futómű, kormányzás) megfeleljen a kényesebb ízlésű európai vevőkörnek is.



A Santa Fe „Grand” Amerikában megkapja a konszern 3,3 literes és 290 lóerős benzines erőforrását, ám Európában minden bizonnyal dízelmotorral is kapható lesz a modell. Arról egyelőre nincs információ, hogy ez a motor a Santa Fében már beharangozott 2,2 literes R-sorozatú dízel lesz-e, vagy esetleg a megnövekedett mérethez megfelelő, nagyobb teljesítményű dízelmotor kerül az autó orrába.



Amennyiben valóban bevezetik Európában a modellt, úgy minden bizonnyal már a Párizsi Szalonon látható lehet a Santa Fe modellcsalád.    


Forrás: gmotors.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei