Hivatalosan is véget ért a sztrájk


A Hyundai Motor Company dél-koreai szakszervezete enyhe többséggel megszavazta a bértárgyalások során kialkudott ajánlatot, így az autógyártónak nem kell további sztrájkoktól tartania.

A szavazók 52,7 százaléka bólintott rá az ajánlatra, míg 46,6 százalékuk ellene voksolt – mondta el a vállalat szóvivője. Július és augusztus hónapokban a szakszervezet a bér és munkakörülmények javítása érdekében négy év után először sorozatos munkabeszüntetési akciókkal kényszerítette megegyezésre az autógyártót.

Minden idők legköltségesebb leállása összesen 82088 autó elkészülését akadályozta meg, amelynek értéke 1,5 milliárd dollár. Ennek köszönhetően a Hyundai Motor 2009. májusa óta először 4,6 százalékkal kevesebb autót értékesített idén augusztusban, mint tavaly ilyenkor. A vállalat képviselője szerint az autógyártó még az idén megpróbálja túlórák segítségével behozni lemaradását.


A most megkötött szakszervezeti egyesség értelmében az utóbbi 45 évben folyamatosan, 24 órán keresztül működő autógyár jövő év márciusától megszünteti az éjszakai műszakokat és rövidíti a munkaórák számát. Habár ez önmagában veszteségeket okozna, a gyár képviselője szerint a termelékenység fokozását eredményező beruházásokkal kiegyenlíthetik ezt.  

A május óta húzódó és most megkötött egyesség további részeként a dolgozók alapbérét 5,4 százalékkal emelik, öt havi munkabérnek megfelelő bónuszt és további 8500 dollárnak megfelelő egyéb juttatást is kapnak a munkások.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei