A Veloster Turbo egyedi fényezése


A nemrég bemutatott Veloster Turbo lesz az első olyan Hyundai modell, mely megkapja a különleges, mattszürke fényezést.

A Hyundai által elért sikerek a vállalatot a világ leginkább elismert autógyártói közé emelték, legújabb lépésükkel viszont már az elitosztály kapuit döngetik. A 2013-as Veloster Turbo modellt ugyanis akár mattszürke színben is lehet rendelni, mely tradicionálisan olyan autók sajátja volt eddig, mint a Lamborghini Gallardo, Audi R8, vagy néhány speciális BMW szériák.   


Amíg a mattszürke fényezést eddig elit dolognak tartották, a Hyundai filozófiája szerint azt elérhetővé kell tenni szélesebb körökben is, így a Veloster Turbohoz 1000 dolláros felárral kínálják ezt az opciót.

John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője elmondta, szerinte a mattszürke annyira népszerűvé válik majd a Veloster Turbo vásárlói körében, hogy akár készlethiány is felléphet miatta. Úgy tűnik, igaza lesz, hiszen a nemrég a sajtó számára megrendezett tesztvezetésen mindenki a szürke Velostert szerette volna kipróbálni.  A Hyundai képviselői szerint a a mattszürke szín a Veloster eladásainak mintegy 8-9 százalékát teszi majd ki.


Amennyiben tényleg ilyen nagy arányú lesz a szürke Veloster Turbot keresők aránya, meglehet, hogy többen keresik majd, mint amennyit szállítani tudna a cég. Ám ez nem újdonság a Hyundai Motor America számára, mely manapság minden új modelljének bevezetésekor küzd hasonló problémákkal.

Ez azonban mindenképpen kevésbé rossz dolog, ám a Hyundai keményen dolgozik a termelési számok növelésén azért, hogy kielégíthesse a keresletet.


Krafcik elmondta, hogy a mattszürke fényezéssel rendelkező autók termelési darabszáma korlátozott a különleges fényezés kialakításának magasabb időszükséglete miatt. Vagyis az idő, amíg az autó megkapja a mattszürke fényezést a Hyundai koreai Ulsan üzemében, a többi Velostertől vesz el értékes időt: minél több ilyen színű autó készül el, annál inkább terhelik a festőüzemet, valamint annál kevesebb más színárnyalatú jármű készül el ott.  


Habár a kereslet alapján hamar elterjedhetnek Amerika útjain a mattszürke Veloster Turbo modellek, a gyártó figyelmezteti is a vásárlókat. Azt ajánlják ugyanis nekik, hogy kerüljék el az automata autómosókat, viszont ehelyett külön ajánlásokat és segédanyagokat biztosítanak számukra, hogyan mossák és kezeljék autójukat.

Krafcik szerint a mattszürke Veloster Turbok vásárlói egyébként is jobban szeretik a kézi autómosást.

Forrás: hyundai-blog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei