A pangás ellenére marad a Hyundai értékesítési terve


A Hyundai Motor Group úgy határozott, hogy a szakszervezet sztrájkja, valamint a visszafogott hazai kereslet ellenére nem módosítja idénre előirányzott 7 millió darabos globális eladási tervét,

A Hyundai Motor a Kia Motors –szal együtt augusztusban mintegy 130 ezer darabos termelési kiesést szenvedett el a sztrájkok hatására. Emellett a két autógyártó hazai területen is kénytelen volt visszaesést tapasztalni, amely elérte a 30 százalékot a tavaly augusztusi eredményéhez képest.  

„Habár elszenvedtünk veszteségeket, ugyanakkor nagy reményeket fűzünk tengerentúli gyártóüzemeink teljesítményéhez, amelyek nemrég emelték gyártási kapacitásaikat.” – mondta a csoport egyik képviselője. Elmondta továbbá, hogy a Hyundai tengerentúli (USA) üzemének kapacitását az eredeti 300 ezerről 360 ezer darab/évre sikerült emelni.


A Hyundai üzemeket tart fenn Csehországban, Törökországban, Indiában, Oroszországban, Kínában és az Egyesült Államokban, míg a Kia Szlovákiában, Kínában és az Egyesült Államokban gyártja járműveit.  

Az év elején a Hyundai Motor Group elnöke, Mong-koo Chung bejelentette, hogy a 2012-re előirányzott eladási tervszámot a tavalyi 6,6 milliós tényleges értékesítés után 400 ezer darabbal kereken 7 millió darabra emelték. Annak érdekében, hogy ezt a célt meg is tudják valósítani, a vállalat gyártóüzemei és értékesítési rendszere között jobban szervezett együttműködésre és jól működő kommunikációra van szükség világszerte.

Forrás: koreaherald.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei