Kínára szabott Sonata és továbbfejlesztett Tucson készül


A Hyundai – a többi autógyártóhoz hasonlóan – jelentős figyelmet fordít a világ legnagyobb autópiacának számító Kínára, így nem meglepő, hogy modelljeit is a kínai vásárlók igényeire igyekszik igazítani.

Láttuk ezt már az Elantra legújabb generációjánál is, amely nemcsak hosszabb, mint a világ más részein, de formájában is követi a helyi ízlésvilágot. Hasonló lépésre készülnek a Sonata esetében is, amelynek egy újabb, sokkal megfizethetőbb helyi változatán dolgoznak a Hyundai mérnökei.

A modell értékeit azonban továbbra is megtartja, így nagyvonalú marad a belső helykínálat, minőségiek maradnak az anyagok, így megfelelő választás lehet azon kínai kompaktautó tulajdonosok számára, akik feljebb kívánnak lépni, ám drágának találják a jelenlegi Sonatát.

A jövőbeli modellt egyelőre „Sonata lite” néven emlegetik a Hyundai belső köreiben. Az új modell 2014-es bevezetését követően az Elantra és a Sonata közé ékelődik majd be.


Ennél hamarabb, már az év végén bemutatják a kínai piacon még mindig népszerű eredeti Tucson ráncfelvarrott változatát. Az autó az ix35 piaci bevezetését követően annak költséghatékonyabb változataként maradt a kínálatban, ahogyan az Elantra esetében is történt.


A Tucsont – az ix35 modellel együtt – a Beijing-Hyundai közös vállalat helyi üzemében készítik, amelynek módosított változata 130 ezer jüantól indulhat, míg az ix35 alapára eléri a 160 ezer jüant. Az átformált lemezek alatt várhatóan a modell jól bevált 2 literes, illetve 2,7 literes V6 egysége tovább szolgál majd. 

Forrás: autoevolution.comcarnewschina.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei