A technológia és kemény munka óriássá teszi a Hyundait


A 10 éve létező Hyundai Phillippines hatalmas eredményeket ért el a Fülöp-szigeteken és más, nagy nevű, tradicionális cégek pozícióját fenyegeti.

Ez főképp azért van így, mert a vállalat számára a személygépkocsi forgalmazás az elsődleges. Így aztán nem véletlen, hogy az első negyedévben a Hyundai Philippines vezette a személygépkocsi eladási listát, megelőzve más márkák mellett a Toyotát is.

Az első negyedév 14741 darabos értékesítésével a Hyundai a piac 29 százalékát birtokolja, őt pedig a Toyota követi 25 százalékos résszel. A kisbuszok között a Hyundai Starex 4430 darabos eladásával a második lett a Toyota mögött.

A kishaszon-gépjárművek között 2470 eladott autóval a harmadik helyen áll a Hyundai a Toyota és a Mitsubishi mögött.

A teljes iparágban is a harmadik helyet foglalja el a Hyundai, míg a Toyota az első, második pedig a Mitsubishi.


Fe Agudo, a Hyundai Philippines vezetője egy interjúban elárulta, mi a siker titka: „A termék.” Elmondta, hogy az 1967-ben alapított vállalat egy olyan országban létesült, melyet a kommunista északi szomszédjai folyamatosan fenyegetnek, ám az ország erőssége az acélgyártás, mely versenyképes volt a világ legjobbjaival is.

Hozzátette, hogy egy ilyen erős ipari ágazat nélkül nehéz lett volna belépnie az országnak az autóiparba is. A dél-koreai munkamentalitás – még az étkezést is kihagyják, ha sürgős munka akad – is hozzájárult a koreai autógyártás fejlődéséhez.

Rámutatott arra is, hogy a dél-koreaiak agyában még világosan él az első elnökük szavai, melyek az északi fenyegetettségre mutattak: „A munka még több munkára ad lehetőséget!”

A Hyundai sok mindent elért, ám továbbra sem ül babérjain. Agudo rámutatott, hogy az új technológiák fejlesztése folyamatos. Ennek bizonyítéka a 2010-es JD Power felmérés, mely szerint a márka a legjobb vevőszolgálati elégedettséggel rendelkezik az ázsiai márkák körében.

Ugyanebben az évben pedig az amerikai törésteszteken a Genesis és a Tucson a legbiztonságosabb modell lett.


Agudo elmondta, a Hyundainak 45 partnere van a Fülöp-szigeteken, melyek 250 embert foglalkoztatnak. Az importőrszervezet összességében 3 ezer főből áll. A Hyundai nem rendelkezik összeszerelő üzemmel a Fülöp-szigeteken, így az összes járművet Dél-Koreából importálják.

Forrás: malaya.com.ph

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei