Év vége előtt kapható lesz Angliában az ix35 FCEV


A Hyundai bejelentette, hogy még az idén kapható lesz az ix35 üzemanyagcellás kivitele Angliában, amely modell darabszámát a következő években flottákban kívánnak növelni.

A londoni városházán megtartott „Befektetés a jövő közlekedésébe” elnevezésű konferencián Dr. Sae Hoon Kim, a Hyundai üzemanyagcellás részlegének vezető mérnöke politikusok, befektetők előtt jelentette be, hogy a koreai márka ix35 modelljének üzemanyagcellás változata még az idén forgalombe kerülhet, Európában először Anglia területén.   


A döntéshozók előtt a Hyundai képviselői felvázolták a márka jövőben fenntartható mobilitási stratégiáját, illetve bemutatták a Hyundai zéró emissziójú járművét.


Az ix35 immár a Hyundai harmadik generációs üzemanyagcellás járműve, amely a gyártó szerint már egy valóban életképes, megbízható mindennapi járművé vált, hiszen biztonsága, felszereltsége, kényelme és teljesítménye teljes mértékben összevethető a hagyományos ix35 kivitelekkel, ám azokkal szemben az FCEV kivitel semmilyen károsanyagot nem bocsát a légtérbe.


A 100 Kilowattos üzemanyagcellával, illetve a két hidrogéntartállyal felszerelt ix35 egyetlen tankolással akár 520 kilométert is képes megtenni, miközben csúcssebessége eléri a 160 km/h-t.

A tervek szerint még az idén forgalomba kerül ez a modell, amelyből kezdetben ezer darabot kívánnak gyártani. A Hyundai a későbbiek folyamán üzemanyagcellás járművekkel kívánja ellátni az angol kormányzatot, illetve magánflották értékesítésével 2015-ig el szeretnék érni a tényleges tömeggyártást.


Az ix35 FCEV modellt többek között kipróbálta Kit Malthouse, London vállalati és üzleti ügyeiért felelős alpolgármestere is.

„Nagyon örülök annak, hogy a Hyundai ennyire elkötelezett a hidrogén iránt, mivel biztos vagyok benne, hogy ez a hajtóanyag a Földünk jövőbeli üzemanyaga lehet, amennyiben az így meghajtott járművek elfogadásra kerülnek.” – mondta Malthouse.


„Ez megoldhatja az összes problémánkat: olajfüggőség, károsanyag-kibocsátás, stb. Fantasztikus, hogy van egy olyan vállalat, amely képes volt ilyen korán felismerni a technológiában rejlő lehetőségeket.” – tette hozzá.

Forrás: hybridcars.com Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei