Beindult a harmadik műszak Alabamában


Szeptember elején a Hyundai Motor Manufecturing Alabama éppen azon a napon indította be üzemében a harmadik műszakot, amikor a vállalat bejelentette, hogy ismét értékesítési rekordot rekordot állítottak fel augusztus hónapban.

„Eddig minden rendben” – mondta Robert Burns, a HMMA szóvivője. „Rengeteg új csapattagunk van, akik most szoknak hozzá a rendszerünkhöz.”

A Hyundai Motor America 61.099 autót adott el augusztus hónap során, amely még a 2009. augusztusi, roncsautó-prémiummal duzzasztott eredménynél is magasabb. A helyben gyártott Elantra modellből 3 ezer darabbal többet vásároltak idén, mint tavaly.


„Az Elantrát és a Sonatát előállító alabamai üzem harmadik műszakjának bevezetésével és a vadonatúj, Georgiában gyártott Santa Fe modellel sokkal könnyebben ki tudjuk elégíteni vásárlóink szűnni nem akaró keresletét modelljeink iránt.” – mondta John Krafcik, a HMA elnök-vezérigazgatója.  

A HMMA most bevezetett harmadik műszakja igen fontos a vállalat számára, hiszen a Hyundai nemrég bejelentette, hogy a cég növekedési üteme a hatalmas kereslet ellenére megtorpanhat, mivel a vállalat inkább a kibocsátott autók minőségére összpontosít.


Az alabamai műszakbővítés mellett a Hyundai új, 400 ezer darabos kapacitású üzemet hozott létre Kínában, egy 150 ezres üzem létesült Brazíliában, valamint a török üzem kapacitását is 100 ezer darabbal emelik a közeljövőben.

„Amenyiben ezeket a projekteket véghezvisszük, tartunk egy kis szünetet.” – mondta Frank Ahrens, a Hyundai Motor Company globális szóvivője, aki a nyáron látogatott az alabamai üzembe.  


A HMMA 877 munkást vett fel a nyár elején a harmadik műszak beindításához, így az üzemben dolgozók száma immár meghaladja a 3 ezret. A cél az, hogy 20 ezer darabbal túllépjék a 2012-es termelési teljesítményt és az új műszakkal ezt a célt könnyen meg is valósíthatják.

A HMMA termeli az Amerikában értékesített járművek nagy részét, mostanra pedig Amerika vált Dél-Korea mögött a Hyundai második legnagyobb piacává. A 2012. első félévében eladott 356 ezer járművel az USA „szorosan Kína nyomában” van Ahrens szerint.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei