Nagy teljesítményű gumikat kap a Veloster


A Hyundai Veloster modellje rendkívül sikeres az Egyesült Államokban. A vásárlók nagyon elégedettek a modell megjelenésével, teljesítményével, egyedül a gyári gumik hagynak kívánnivalót maguk után. 

A sportosra hangolt autók gyenge pontja általában a gyárban rácsavarozott átlagos gumiabroncsok, amely az autógyár szempontjából racionális lépés, hiszen a költségek jelentősen csökkenthetőek a nagy mennyiségben vásárolt gumikkal, amely a vásárlói megelégedettségnél is nagyobb arányban esik latba.

A Honda annak idején pert vesztett a korai NSX vásárlókkal szemben, amikor kiderült, hogy a sportautóra szerelt átlagos gumik csupán 10 ezer mérföld megtételére képesek.


Az Autblog szerint a Hyundai hamarosan nyári gumicsomag opciót kínál a Veloster vásárlóinak. Erre maga John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője utalt, amikor elárulta, hogy a Veloster bevezetése óta terveznek egy hasonló akciót.

A Veloster modell 18 collos felnikkel szerelt változataihoz további 1200 dollárért 215/40ZR18 méretű Michelin Pilot Super Sport gumikat kínálnak szeptembertől, amelyekkel nagyobb oldalirányú gyorsulás érhető el, mint a gyárban felszerelt Kumho Solus gumikkal, a száraz lassítási képesség 100 km/h-ról álló helyzetbe 41,2 méterről 36,9 méterre, a vizes aszfalton pedig 47,9-ről 41,5 méterre csökkent.

„Ismerjük a vezető autós média képviselőinek szakvéleményét.” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési igazgatója. „Elmondták, hogy a Veloster futómű-beállításához, valamint különösen az új turbóváltozathoz sokkal jobb tapadású gumik szükségesek ahhoz, hogy igazán élvezetessé váljon a jármű vezetése. A Michelin Pilot Super Sport nyári abroncsok pedig a sebesség szerelmeseinek tökéletes választása a Velosterhez.”


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei