Brazíliában bemutatkozott a megújult Hyundai HB20


Bemutatkozott a kizárólag Brazíliában kapható Hyundai HB20 modernizált változata, amely megújult külsejével és fejlett technológiájával továbbra is az egyik legnépszerűbb autó maradhat. 

A Hyundai Motor hivatalosan bemutatta a kizárólag a brazil piac számára kifejlesztett HB20 modelljének ráncfelvarrott változatát. Az új modell frissített külső megjelenése mellett  újratervezett kabinjának finomabb kidolgozásával és konnektivitást, kényelmi és biztonsági felszereltségével mutat újat. Az új HB20 kompakt változata októbertől kapható Brazíliában, később pedig a négyajtós és crossover modellek is bemutatkoznak.


A szinte pontosan három éve, 2012 októberében bemutatott HB20 gyorsan az ország egyik legkelendőbb autójává vált, amelyből idén augusztusban gyártották le a felmilliomodik példányt.


Az új HB20 a Hyundai Motor jellegzetes hatszögletű, krómozott vadonatúj első és szintén újjávarázsolt hátsó lökhárítókat kapott, a Premium kivitelben projektoros és LED nappali menetfényekkel ellátott fényszórók világítanak. A Premium és Comfort Style változatok emellett új rajzolatú ködlámpákat és hátsó lámpatesteket kaptak.


Az új HB20 belső tere új kárpitozásával és opciós barna bőrhuzatával még stilusosabbá és kényelmesebbé vált. A Premium kivitelt automata légkondicionálóval, két oldallégzsákkal és automatikusan behajló külső tükrökkel is felszerelték, míg minden változatban széria a szervizintervallumot is figyelő fedélzeti számítógép. 


Az új változat legnagyobb újítása a különleges BlueMedia szórakoztató központ, amely fejlett konnektivitást és szórakozási funkciókat kínál. A központ  a Car Link rendszerrel is kompatibilis, amellyel az android telefonok tartalmait lehet tükrözni a műszerfal képernyőjére.


Az elérhető alkalmazások között lehet navigáció (pl. Google Maps, Maplink, Apontador és TomTom Brazil) illetve zenelejátszók (pl. TuneIn, Spotify, Deezer and Rdio) valamint bármilyen más okostelefon alkalmazás. Az autó megállása után a telefon összes programja hozzáférhetővé válik, így a Facebook, Instagram, Whatsapp, internet  böngészők és játékok is. Az új HB20 multimédiás rendszere 2016-tól alkalmas lesz az Apple CarPlay platformjának fogadására is.


A Premium változatban opciós blueMedia 7 colos érintőképernyője modern és intuitív kezelőrendszert kapott, amit kormányvezérlés, Bluetooth kihangosító, iPod kompatibilitás,  naptárfunkciók és fotó- és filmnézegető funkciók egészítenek ki.


Mostantól az összes HB20 felszerelése  blueAudio rendszerrel egészül ki, amelynek legújabb változata 3,8 colos LCD kijelzővel rendelkezik.


Az új HB20-at hatfokozatú manuális és automata váltóval látták el, amit a vezetési élmény mellett az optimális teljesítmény és gazdaságos üzem javítása érdekében fejlesztettek tovább. Mindkettő esetén a végső fokozatot az üzemanyag-takarékosságra, alacsony károsanyag-kibocsátásra és zajszintre optimalizálták.


A tervezők továbbfejlesztették a HB20 1,0 és 1,6 literes benzinmotorjait, amelyek még kevesebbet fogyasztanak és nagyobb teljesítményre képesek, mint eddig.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei