A Hyundai Motorsport megerősítette helyét a világbajnokságban


Mindhárom versenyautó a legjobb nyolcban érkezett célba az idei Ausztrál-ralin, amellyel a Hyundai Motorsport csapata tovább erősítette második helyét a gyártói világbajnokságban.   

Az idei tizedik futamon Hayden Paddon immár negyedik alkalommal a legjobb öt közé hozta be a Hyundai i20 WRC versenyautóját, miközben Thierry Neuville hetedik helyezése további pontokat jelent a gyártói rangsorban. Dani Sordo nyolcadik, ami kielégítő eredmény egy olyan versenyzőtől, aki most először vett részt ezen a versenyen.   


Hayden rengeteg támogatást kapott hazai szurkolóitól, ami további lendületet adott a hétvégén számára. Szombaton két szakaszt is ő nyert, vasárnap pedig hibátlanul teljesítette a
szakaszokat.  


„A vasárnap egy tökéletes nap volt” – mondja Paddon. „Egy pozitív hétvége kellemes befejezése. Elégedett voltam a lendületünkkel és élveztem az autó vezetését. A senki földjén autóztunk, előttünk és mögöttünk sem volt senki, így arra koncentrálhattunk, hogy épségben behozzuk az ötödik helyen az autót – amivel fontos pontokat szerezhetünk és a csapat megszilárdíthatja helyezését a gyártói rangsorban. Személy szerint nekem fantasztikus volt ez a hétvége. A szombat remekül indult a két megnyert szakasszal, de összességében elégedett voltam az autóval és a teljesítményünkkel. Nagyon jó volt látni azt a rengeteg új-zélandi támogatást a rajongóktól. Ez különleges számomra és különlegessé tette az egész versenyt. Köszönet a csapatnak is a kemény munkáért.”     


Thierry elérte célját és biztos hetedik helyezettként világbajnoki pontokat szerzett. Biztosan vezette autóját, amivel 17 szakasz után minden gond nélkül célba juttatta azt.  


„Tiszta és jó verseny volt, nem kockáztattunk, inkább biztosra mentünk, hogy be tudjuk fejezni a ralit” – mondta Neuville. „A végén már nem volt okunk arra, hogy nagyon nyomjuk, így inkább arra figyeltünk, minél több pontot tudjunk szerezni. Nagyon élvezetes volt ez a verseny és tisztességesen helytálltunk. Küzdöttünk egy kicsit az időkkel, főleg a nyitónap rossz helyezése miatt, ahol tisztogatnunk kellett. Összességében jelentős fejlődésen mentünk keresztül a három nap során és elégedett vagyok azzal, amit elértünk.”   


Dani Sordo élvezte első Ausztrál-raliját a Coffs Harbourban. Gyorsan megtalálta ritmusát, péntek délelőtt már három szakaszt is megnyert, a végén pedig a nyolcadik helyre hozta be autóját.  


Nagyon élveztem ezt a versenyt és elégedett vagyok az autó teljesítményével” – mondja Sordo. „Vasárnap már arra koncentráltunk, hogy biztos legyen a befutó. A helyezés elég biztosnak tűnt, így nem sokat kellett küzdeni. Ez volt az első alkalom, hogy részt vette az Ausztrál-ralin, ahol sokat tanultam. Nagyon örülök, hogy a nyitónapon máris három szakaszt megnyerhettem, hiszen mindenki számára új szakaszokon versenyeztünk. Úgy érzem, napról napra jobbak lettünk és vasárnap kipróbálhattunk néhány új dolgot az autón is, ami a jövőben még hasznunkra válhat. Élvezetes hétvége volt.”


„Teljesítettük célkitűzésünket és megőriztük második helyünket a gyártói világbajnokságban, ami a legfontosabb dolog” – mondja Michel Nandan csapatfőnök. „Az Ausztrál-rali nagyon megerőltető verseny, de a csapat jól dolgozott és mindent kihoztunk az autókból. Haydennek erős hétvégéje volt, dobogós helyez akart, amitől a két szakaszgyőzelmével és versenyképes teljesítményével nem is volt messze. Büszke lehet magára. Thierry újabb világbajnoksági pontokat szerzett, Dani pedig kivágta magát a számára ismeretlen terepen. Viszonylag elégedettek lehetünk, habár mindig igyekszünk csökkenteni a hátrányt az élen állókhoz képest. Most visszatérünk Európába, ahol keményen fogunk rádolgozni a szezon utolsó három versenyére és továbbra is a gyártói világbajnokság második helyének megőrzése lesz fő célunk. Köszönöm a csapat minden tagjának a hétvégi erőfeszítését.”


A Rali-világbajnokság következő futamán októberben Korzikán rendezik, ahol négy autó fog indulni, Kevin Abbring ül majd a negyedik Hyundai i20 WRC volánja mögé.   


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei