Kínában is bemutatkozott az új Hyundai Tucson


A Hyundai Tucson harmadik generációja megérkezett Kínába, az új modell a 2015-ös Csengdu Autószalonon ünnepelte premierjét.

A Hyundai először az idei Sanghaji Autókiállításon állította a ki a Tucson egy tanulmányautó változatát, amely már majdnem sorozatkész állapotban mutatta be az új modellt. Most azonban már egy valódi, sorozatgyártásra alkalmas változat mutatkozott be, amely a kínai piacon is váltani fogja az idősödő ix35-öt.   


A Hyundai Tucson kínai változata alapvetően ugyanazt a formavilágot kapta, mint az európai modell, így megtalálhatóak rajta a Folyékony Szobrászat 2.0 jellemző stíluselemei, így a három krómpálcával tagolt hangsúlyos hatszögletű hűtőmaszk, a LED-es betétekkel rendelkező projektoros fényszórók, alattuk pedig a karcsú ködlámpák. Az egyetlen feltűnő különbség, hogy a LED nappali menetfény csíkjai a ködlámpán belül kaptak helyet, míg az európai kiviteleken a ködlámpán kívül azok alatt találhatóak.


Az oldalvonal legfeltűnőbb újdonsága a teljesen eltérő mintázatú 19 colos könnyűfém keréktárcsák, míg a tükrökbe integrált irányjelzők, a kiemelkedő övvonal és a lendületesen ereszkedő, vékony tetősínekkel felszerelt tetővonal a nemzetközi változatokon is visszaköszön. A hátsó kialakítás az elnyújtott LED hátsó lámpatestekkel, a csomagtérajtó-légterelővel, a lökhárító formavilágával szintén az európai változatot tükrözi.   


A Tucson belső terében gazdag felszereltséget találhatunk, a multifunkciós kormánykerékről vezérelhető a 8 colos érintőkijelzős információs és navigációs rendszer, amely mellett automata klíma, nyomógombos indítás, szellőztetett első ülések és nyolc hangszórós prémium hangrendszer is rendelhető lesz az autó kínai változatához.


A jelenlegi információk szerint az új Tucson egyelőre kétféle erőforrással kerül piacra: egy 2,0 literes, szívóbenzines, vagy egy 1,6 literes, turbófeltöltéses benzinmotor közül választhat a leendő vásárló, aki utóbbi motorvariánshoz megrendelheti a 7 fokozatú DCT duplakuplungos automataváltót is.

Forrás: indianautosblog.com    

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei