A Hyundai megelőzte a Holdent Ausztráliában


Az idei év első nyolc hónapjának eladási adatai alapján a Hyundai most első alkalommal előzte meg az ikonikus Holden márkát az ausztrál autópiacon.

Az autóvásárlók ízlésvilágának változása, illetve a helyi autógyártó üzemeinek 2017-re tervezett bezárása eredményeként a Holden most először kénytelen volt elszenvedni a vereséget a koreai Hyundaitól. A Hyundai ugyanis augusztus végén már 600 autóval többet értékesített a kontinensen, mint hazai riválisa.  

A Hyundai az utóbbi években folyamatosan ott volt a Holden mögött, most azonban sikerült megelőznie, ráadásul a hazai márka eredményei alapján az év végére talán az első háromban sem lehet benne. A vállalat 67 éves történetében most először fordulhat elő, hogy nem sikerül dobogós helyen zárnia az évet.


A Hyundai az elmúlt néhány hónapban drámai módon tudta növelni értékesítési eredményeit Ausztráliában, amellyel bőségesen kompenzálni tudta a kínai gazdasági bizonytalanságból származó veszteségeit. „A globális növekedés fenntartása érdekében más országokban kell ellensúlyozni a kínai gazdaság problémáit és a jelenlegi üzleti terveken felüli lehetőségeket kell keresni” – áll egy Hyundai kereskedők számára készült bizalmas közleményben.   

A Hyundai ezen célok elérése érdekében csaknem ötezer dolláros engedménnyel árusította az i30 modelljét. Ennek hatására a márka júniusban rögtön az értékesítési listák első helyére ugrott, ám az akció kifutása után az eladások megfeleződtek.  


Augusztusban a Toyota Corolla volt a legnépszerűbb modell, míg a második helyen a Mazda3 futott be. A Toyota ennek ellenére 7,2 százalékkal, a Holden 8,9 százalékkal, míg a Ford 22,5 százalékkal adott el kevesebb autót, mint tavaly ilyenkor.  

Forrás: news.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei