Nyilvános törésteszten bizonyított a Hyundai Sonata


A Hyundai Motor egy különleges törésteszttel bizonyította, hogy hazai gyártású Sonata modelljeinek biztonsági színvonala semmiben nem tér el a külföldi modellekétől.

A Hyundai Motor különleges töréstesztet hajtott végre két különböző Sonata modelljével a vállalat koreai Songdoban található tesztpályáján. A töréstesztre azért került sor, mivel egy korábban elvégzett felmérés szerint a válaszadók 74 százaléka úgy véli, a koreai gyártású, hazai piacra szánt Hyundai Sonata modellek ütközésbiztonsága elmarad az exportra szánt kivitelekétől.   


A Sonata biztonságosságának bizonyítására a Hyundai most először nyilvánosan rendezett meg egy olyan töréstesztet, amelyet a szabadtéri színpadon tartottak meg, nem pedig egy ütközésbiztonsági laboratóriumban. A vállalat meghívta ügyfeleit is a rendezvényre, akik élőben nézhették végig, amint a visszaszámlálás végeztével egy amerikai és egy koreai specifikációjú Sonata indul el egymás felé.


Csupán három másodpercbe telt, amíg a két távirányítású jármű megtette a két autó közötti 193 méteres távolságot, miközben azok 56 kilométer/órás tempóra gyorsítottak fel. a két autó hangos csattanással ütközött egymásnak, miközben füstfelhő keletkezett és törmelékek hullottak szét az autókról. Amikor a füst eloszlott, láthatóvá vált, hogy a két jármű teljesen hasonló módon sérült meg.     

Annak érdekében, hogy az esemény teljes mértékben korrekt legyen, a Hyundai Motor képviselői szakértői ellátogattak a vállalat alabamai üzemébe, illetve a koreai Asan gyártósorához és a futószalagról véletlenszerűen választották ki a teszten szereplő járműveket. A teszt után a szakértők és az autóipari bloggerek megvizsgálták az autók állapotát és megállapították, hogy nincs különbség a két autó acéllemezeinek merevségében. Emellett mindkét autó első, oldal-, és függönylégzsákjai is kinyíltak, így ebben sem tértek el az autók, ráadásul a két autóban elhelyezett tesztbábuk is nagyon hasonló mértékű sérüléseket szenvedtek.   



Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei