Társulásban fejleszti a Hyundai a koreai töltőcsatlakozó-infrastruktúrát


A Hyundai Motor és a POSCO vállalat a jövőben teljes erőbedobással közösen fejlesztik a dél-koreai töltőcsatlakozó-hálózatot, amelyek segíthetik a plug-in hibrid és elektromos autók elterjedését.  

A két vállalat együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, amelyben közösen erősítik meg szándékukat a környezetbarát járművek elektromos töltőállomásai infrastruktúrájának kiépítésére. A Hyundai Motor rendelkezik a környezetkímélő járművek gyártási technológiájával, míg a POSCO ICT vállalat már gyakorlati tapasztalatot szerzett a töltőállomások infrastruktúrájában. A szándéknyilatkozata értelmében a két fél szorosan együttműködik azért, hogy vezető szerepet töltsenek be a hazai környezetbarát járműpiacon.     


A szándéknyilatkozat további jelentősége, hogy ezen keresztül töltőpontok létesülhetnek olyan nyilvános helyeken, mint a nagy bevásárlóközpontok és színházak, ahol a korábbi helyszínekkel eltérően már többen vehetik igénybe az elérhetőbb szolgáltatást. A Hyundai Motor a Sonata Plug-in Hybrid modell júliusi bevezetését követően a jövőben piacra kívánja dobni saját, kifejezetten hibrid modelljének plug-in változatát is. Ez az autó felgyorsíthatja majd a további plug-in hibrid modellek bemutatkozását Dél-Koreában.   


A POSCO ICT és a Hyundai az együttműködés keretében még az idén 120 olyan töltőpont létesítését tervezi áruházak, plázák, diszkontok és színházak közelében, amelyek a Hyundai Motor egyedi formai megjelenését követik. A töltőpontok a POSCO ICT által biztosított területen kerülnek felállításra, amelyeket a vállalat fog működtetni és karbantartani. A Hyundai mintegy 2 200 saját kereskedésében és szervizében is tervezi ilyen töltőpontok felállítását.  


A POSCO ICT ezeken túlmenően a Hyundai Motor ügyfelei részére ingyenesen biztosítja a hozzáférést nemcsak a most létesülő 120 töltőponthoz, de a társaság által már megépített 180 töltőállomáshoz is, amelyek Szöulban, Busanban, a Jeju szigeten, valamint további városokban működnek.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei