Üzemanyagcellás Hyundait vásárolt egy német tartomány


Szeptember első napjaiban vehette át vadonatúj Hyundai ix35 Fuel Cell modelljének kulcsait Johannes Remmel, Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományának környezetvédelmi minisztere.   

A világ első szériagyártású üzemanyagcellás autóját a tartomány Természetvédelmi, Környezetvédelmi és Fogyasztóvédelmi Hivatala fogja használni. „Nagyon örülünk annak, hogy ezzel az új üzemanyagcellás autóval egy újabb lépést tettünk a klímasemleges tartomány létrehozása felé” – mondja Dr. Thomas Delschen, a tartomány hivatal elnöke. „A rutinszerű ingajáratként használva tesztelhetjük a technológia mindennapos praktikumát.”

A hivatal által eddig használt akkumulátoros elektromos autókkal szemben a Hyundai ix35 Fuel Cell elsősorban közel 600 kilométeres hatótávjával, illetve a néhány perces feltöltési idejével tűnik ki, amelyek egy hagyományos motorral szerelt autóval teszik összehasonlíthatóvá azt.   


A Hyundai ix35 Fuel Cell modell tökéletesen alkalmas mindennapi használatra. Külseje és kezelhetősége csupán kevés dologban tér el egy hagyományos szériamodellétől. A motortérben elhelyezkedő üzemanyagcella elektromosságot állít elő az elektromotor számára, amely 136 lóerős teljesítményre képes. Az üzemanyagcellában a gázformában 700 bar nyomáson tárolt hidrogén a környezetben található levegőben lévő oxigénnel elegyedve kémiai reakcióba lép, amely során elektromos energia keletkezik. Melléktermékként csupán vízpára hagyja el a kipufogót.   

„A Hyundai élenjáró úttörő ebben a technológiában” – mondja Marcus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland vezetője. „Mi vagyunk az első olyan autógyártó, amely ilyen előremutató és környezetbarát autót kínál Németországban, amelyet ügyfeleink megvásárolhatnak, illetve lízingelhetnek. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy immár a Környezetvédelmi Hivatal is Hyundai ix35 Fuel Cellt használ.”

A jól felszerelt Hyundai ix35 Fuel Cell ára Németországban 65 450 euró, a lízingkonstrukció keretében pedig 13 ezer eurós kezdőrészlettel havi 599 eurós díjért használható a modell.

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei