FRANKFURT 2015: Új kapcsolódási technológiák a Hyundai modellekben


(Sajtóközlemény) A Hyundai Motor innovatív kapcsolódási megoldások széles választékát mutatja be a Frankfurti Autószalonon.

Míg az olyan funkciók, mint a TomTom LIVE szolgáltatások, vagy az Android Auto már 2015-ben megrendelhetők lesznek, a Hyundai a kapcsolódási technológiák és vezérlési koncepciók jövőjébe is bepillantást enged a Vision G coupe tanulmány, továbbá a hordható és kézmozdulatokkal irányítható technológiák bemutatása révén.


A Hyundai Motor volt az első olyan autógyártó a világon, amely sorozatgyártású modellen bevezette az Android Auto szolgáltatást. A könnyen kezelhető okostelefon tükrözési technológia 2015 májusa óta megrendelhető az USA piacán kínált Hyundai Sonata modellhez. Alig néhány hónappal később a Hyundai az elsők között hozza el ezt a technológiát Európába: az innovatív szolgáltatás hamarosan elérhetővé válik az i40 modellhez; az Android Autóval felszerelt első példányok várhatóan 2016 januárjában érkeznek meg az európai márkaszalonokba.

Az Android Auto segítségével az Android operációs rendszerű okostelefonnal rendelkező felhasználók készüléküket rácsatlakoztathatják a Hyundai fedélzeti infotainment rendszerére, és azon keresztül hozzáférhetnek egy sor külső forrásból származó alkalmazáshoz, amelyekkel mindenekelőtt zenei streaming, kommunikációs és rádió szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Az Android Auto szolgáltatás az okostelefon képességeit kiaknázva a kapcsolattartás új lehetőségét tárja fel a Hyundai tulajdonosok előtt, miközben figyelmüket teljes mértékben a közlekedésre és a vezetésre fordíthatják.


Az Android Auto intelligens, ösztönös kialakítása tökéletesen integrálható az új i40 ultramodern, új 3D megjelenítésre képes, 7 colos TFT színes érintőképernyővel rendelkező infotainment rendszereivel.

A kapcsolódási szolgáltatások terén úttörő szerepet betöltő Android Auto új i40 modellbe történő integrálása mellett a Hyundai modelljeiben továbbra is elérhető maradnak a rendkívül népszerű TomTom LIVE szolgáltatások. A TomTom LIVE szolgáltatások a létező legfrissebb forgalmi adatokkal, valamint további hasznos időjárási és közeli helyekre vonatkozó információkkal látják el a felhasználókat. A Hyundai TomTom LIVE ajánlata az autóiparban egyedülállóan hosszú időtartamú: hétéves ingyenes előfizetést tartalmaz, amint igen jelentős (évente mintegy 50 euró értékű) megtakarítást jelent az ügyfelek számára. A Frankfurti Autószalon látogatói mindkét technológiát személyes megismerhetik a Hyundai standján belül kialakított demonstrációs területen.



A Hyundai Frankfurtban a kapcsolódási technológiák és vezérlési koncepciók jövőjébe enged bepillantást a Vision G coupe tanulmány révén. A jövőbeli prémium termékcsalád ihletadójaként szolgáló tanulmány tudatosan visszafogott formatervet kapott, karakterében az elegáns kialakítás és a nagyteljesítményű képességek ötvöződnek.

Az autó a legújabb érintésérzékeny kezelőfelületi technológiát felhasználva biztosít maximális kényelmet és felhasználói élményt. A középkonzolon elhelyezett Remote Wheel érintésérzékeny és kézmozdulat-felismerő technológiák segítségével minimalizálja a vezető figyelmét elterelő momentumokat: a konzolon ergonomikus kialakítású érintőfelület található, ami egyetlen kézmozdulattal vezérelhető.


A széles formátumú képernyő egyszerű, ösztönös vezérelhetőségével további fejlett kapcsolódási lehetőségeket kínál. A kijelzőn megjelenő tartalmak szabadon variálhatók a műszerpark és a központi monitor között, lehetővé téve a Hyundai Motor összes új generációs, intelligens biztonsági funkciójának - például az autonóm közlekedési rendszernek - az igénybe vételét, anélkül hogy az elvonná a vezető figyelmét az útról.

A Hyundai folyamatosan azt kutatja, hogyan tehetné még élvezetesebbé, értékesebbé a tulajdonosi élményt ügyfelei számára. Ebben a folyamatban kulcsszerepet játszanak a jövőbeli kapcsolódási lehetőségek. A kapcsolódási cockpit koncepció, amely szintén megtekinthető a 2015-ös Frankfurti Autószalonon, egy sor idevágó hardvert vonultat fel, a hordható készülékektől kezdve a jármű által generált adatokig; a hátsó üléssori gyermekgondozástól a háromdimenziós, kézmozdulat alapú vezérlésig.


Ezek az innovatív funkciók betekintést engednek a Hyundai új gondolatvilágába, amelyek révén ügyfeleink az elvárásaikon is túlmutató értéket kapnak a pénzükért, egyben kijelöli mindazon módokat és lehetőségeket, amelyeken keresztül a jövőben interaktív módon vezérelhetik, irányíthatják a gépkocsikat. A hordható eszközök képesek ellenőrizni a vezető figyelemszintjét, míg a táblaszámítógép alapú 'mitfahrer' funkciók célja a mind biztonságosabb közlekedés: ez a megoldás lehetővé teszi az utas számára, hogy a jármű infotainment és kényelmi funkcióit maga kezelje, tehermentesítve ezáltal a vezető figyelmét.

Forrás: Hyundai Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei