Megvalósulhat a Hyundai N 2025 Gran Turismo


A Hyundai N sportmárkájának fejlesztéséért felelős vezető szerint nem elképzelhetetlen, hogy a márka a jövőben valóban épít egy szupersportkocsit.

Albert Biermann, a BMW M részlegétől tavaly év végén a Hyundaihoz igazolt fejlesztőmérnök az angol Top Gear magazinnak nyilatkozva elmondta: „A jövőbeli modellkínálatunkban megtalálhatóak lesznek olyan energikus modellek is, amelyek teljesítmény-orientáltak és versenypályára is alkalmasak lesznek.”   


Biermann tavaly év végén csatlakozott a Hyundaihoz, hivatalosan ő vezeti a Hyundai nagyteljesítményű modelljeinek fejlesztését, amely a Frankfurti Autószalonon tartotta premierjét. A német szakember elárulta, munkájának eredményeit, vagyis a nagyteljesítményű Hyundai modelleket már két év múlva az autószalonokban láthatjuk, egy napon azonban eljöhet a pillanat, amikor a Hyundai is bemutat egy saját, teljes értékű szupersport-autót.  


Amikor arról kérdezték, a Hyundai N sportmárkájának első koncepciója, a Vision N 2025 Gran Turismo ugyanolyan előzetes, mint annak idején a BMW M1 volt, Biermann azt válaszolta: „Igen! Ha megnézik a Vision N 2025 tanulmányt, ez a víziónk kiindulópontja. A jövő egy bizonyos pontján nagyon közel kerülhetünk ehhez. Készen kell állnunk mindenre a mostani helyzet és a Vision 2025 között. Ez egy hosszú folyamat, de már elkezdődött.”


A névben egy évszám is szerepel, ami a tervezett időtávot is meghatározza. Most azonban ezek még csak a kezdeti lépések, de Biermann múltbéli sikerei és csapatának ambiciózus tervei kecsegtető jövőképet vetítenek előre.  


„Az N sportmárkát nem a lóerők és a gyorsulási idők alapján határozzuk meg” – teszi hozzá. „Legfontosabb célunk a vezetés öröme – izgalmas vezetés, ahogyan néhányan fogalmaznak. Ahogyan a vezető az autóban érzi magát, a visszajelzések és ahogyan reagál az autó… ezt lehet élvezni.” – mondja, majd azt is kihangsúlyozza, nem céljuk a minél magasabb teljesítmény elérése, inkább az, hogy az autók a versenypályákon is megállják helyüket. „Tapasztalatot szereztünk a nagyszilárdságú acélok területén, autóink torziós merevsége növekszik, ami jót tesz az autók vezethetőségének. Nem törődünk néhány pluszkilóval. Az N szériás autóinknak erre van szüksége, egy erős alapra.”  

Forrás: topgear.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei