Malajziába sem jut el a Hyundai Creta


A Hyundai egyik maláj képviselője szerint az új Creta modell legalább 2017-ig biztosan nem jut el Malajziába, ahol még idén bemutatják az új Tucsont.

A Hyundai kifejezetten a fejlődő piacok számára fejlesztette ki a Creta modellt, amelynek biztonsági szintje állítólag nem felel meg a Malajziában elvárt, az indiainál jóval szigorúbb elvárásoknak.  


A Hyundai Creta jelenleg kizárólag az indiai piacra készül, ahonnét hamarosan olyan térségekbe fogják exportálni, mint a Közel-Kelet, Afrika és Latin-Amerika. A Hyundai Motor India Limited vállalat a hírek szerint még idén 13 ezer darabot szeretne exportpiacain értékesíteni az autóból. A Creta ugyan ix25 néven a kínai piacon is kapható, ám az indiai helyzethez hasonlóan az autót a helyi üzemben, kizárólag a helyi autópiacra tervezték.  


A Creta helyett a maláj képviselet még az idén bevezeti a Hyundai Tucson harmadik generációját, amely teljesen új formaterve, fejlett biztonsági és kényelmi felszereltsége mellett új motorkínálattal is rendelkezik majd, a kétliteres szívóbenzines mellett a bevezetést követően megjelenik az 1,6 literes, T-GDI turbófeltöltős benzines erőforrás is.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei