Megérkezett a Hyundai Elantra hatodik nemzedéke


A Hyundai Motor Dél-Koreában lerántotta a leplet legsikeresebb modelljének új generációjáról, amely egyedi formája mellett a legújabb biztonsági és kényelmi felszerelésekkel elődjénél is népszerűbbé válhat.

A Hyundai hazai piacán mutatja be először az ott Avante néven forgalmazott kompakt limuzinjának legújabb generációját. A modell immár 25 éves múltja során a vállalat legsikeresebb termékévé nőtte ki magát, amelynek során összesen több, mint 10 millió darab kelt el belőle. A most leváltott ötödik generáció nemcsak a vásárlók, de az autós szakma képviselői között is hatalmas elismerést váltott ki, hiszen az autót nemcsak Dél-Afrikában, de Amerikában is az Év Autójának választották 2012-ben, míg a J. D. Power 2014-ben kategóriájában a legjobbnak ítélte az elsődleges minőségi felmérésében. 


Az új generáció ismét azzal a kategóriateremtő belső és külső formavilággal és kifinomult stílussal érkezett, amely tükrözi a Hyundai továbbfejlesztett formai filozófiáját. Ez a koncepció magában foglalja a külső formaterv dinamikus precizitását csakúgy, mint a kényelmes, modern és sportos érzést. A két karcsú, sportos formájú fényszóróval keretbe foglalt hatalmas hatszögletű hűtőmaszk energikus kinézetet ad az autónak, míg a tiszta felületek aktív kiállásúvá teszi a vadonatúj Elantrát. 


A korábbi modell örökségére építkező új generációs Elantra annál 20 milliméterrel hosszabb és 25 milliméterrel szélesebb, így teremtve akkora tágas helykínálatot, amely akár egy kategóriával feljebb is megállná a helyét. A karosszéria struktúráját merevebbé és tartósabbá tették, a mérnökök a korábbiaknál 32 százalékkal nagyobb arányban használtak fel nagyszilárdságú acélt. 


Az új modell hatalmasat lépett előre kényelmi és biztonsági felszereltsége terén. Az integrált memóriás ülések (IMS) kényelmesebbé teszik a vezetést, míg az automatikusan felnyíló csomagtér-ajtó könnyű hozzáférést biztosít a poggyásztérhez, hiszen elég, ha az intelligens kulcs a közelben van és az ajtó magától feltárul. Az új Elantrában olyan modern biztonsági extrák is megtalálhatóak, mint az automatikus vészfékrendszer, az automatikus távolsági fényszóró-kapcsolás, a holttérfigyelő-rendszer, vagy a mögöttes keresztirányú forgalmat figyelő rendszert.


Ezen felül a vadonatúj Elantra rendelhető lesz Harman prémium hagnrendszerrel is, amely az első, hátsó ajtókban, a műszerfalnál és a kalaptartón nyolc hangszórójával és erősítőrendszerével kellemes hangminőséget biztosít. A teljes akusztikus élmény megteremtése érdekében a két első ajtóban magassugárzók is kiegészítik az ajtókban lévő hangszórókat. 


A Hyundai mérnökei hatékony és gazdaságos erőforrásokat fejlesztettek az új Elantrához, amelyek emellett fokozott teljesítményt adnak le. A szakemberek úgy hangolták a motorokat, hogy azok alacsony és közepes fordulatszámon is jól használhatóak legyenek, kivételes vezetési élményt nyújtva a legkülönbözőbb forgalmi körülmények között is. Ezen törekvés nyomán az új Elantra motorkínálata egy 132 lóerős 1,6 literes GDI, egy 149 lóerős 2,0 literes, Atkinson ciklusú benzinmotorból és egy 1,6 literes, 136 lóerős dízelmotorból tevődik össze. Utóbbihoz egyedüliként rendelhető a Hyundai saját hétfokozatú, duplakuplungos automata váltója is. Később egy 1,6-os turbós benzinmotoros változat is várható, amely külsőleg is idomulni fog a megnövekedett teljesítményszinthez.


„Az Elantra minden generációja új mércét állított fel a kompakt limuzinok világpiacán. A világ legjobb technológiai szintjének elérése iránti törekvésünkkel a most bevezetett vadonatúj Elantra összes munkatársunk összehangolt erőfeszítésével született meg” – mondta Woong-Chul Yang, a Hyundai Motor fejlesztőközpontjának alelnöke. „A vadonatúj Elantra nemcsak a Hyundai összes innovatív élményét és értékeit nyújtja a világ autóvásárlóinak, de ebben a különösen nehéz autóipari helyzetben alapja lehet a vállalat megújuló lendületének is.” 


A Hyundai Motor még idén 50 ezer új Elantra eladását tervezi Dél-Koreában, míg jövőre hazai piacán 110 ezer, külföldön pedig 590 ezer, vagyis mindösszesen 700 ezer új autó értékesítését tervezik.


Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei