Tízezernél is több munkást vesz fel a Hyundai idén


Tízezer új dolgozóval a Hyundai csoport még több munkahelyet teremt a fiatalok számára és közben segíti a hazai gazdaság fellendülését is.

A Hyundai és a Kia autómárkákat birtokló Hyundai csoport korábban már bejelentette, hogy mintegy 9 500 főt kíván felvenni az idei év során, ám mostani tájékoztatásuk szerint ezt további ezer munkással kívánják kiegészíteni. Ezzel a vállalat történelmében első alkalommal összesen 10 500 új munkavállaló kerül a Hyundaihoz, ahol soha nem került még 10 ezernél több dolgozó egy éven belül foglalkoztatásra.

„Az új maximalizált bérrendszer és egyéb intézkedések lehetőséget adnak számunkra, hogy fennállásunk óta először új munkásaink száma meghaladja a 10 ezer főt” – mondja a Hyundai képviselője. „A lépés összhangban áll azzal a törekvésünkkel, amelynek során segítünk csökkenteni a fiatalkorúak munkanélküliségét és egyben újra fellendíthetjük a gazdaságot is.”


A maximalizált bérrendszer lehetőséget ad a munkavállalóknak akár alacsonyabb bér elfogadására, cserébe a vállalat által meghatározott időpontban mehetnek nyugdíjba. Ezt a rendszert a Hyundai az egész csoportra kiterjesztette nemrég. A rendszer hatékonysága még nagyban függ a dolgozói képviselet, vagyis a szakszervezet hozzáállásától, amellyel hamarosan ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a vállalat képviselői.

Dél-Koreában jelenleg nehéz helyzetben vannak az álláskereső fiatalok, a 15 és 29 éves korosztályban a munkanélküliségi ráta júliusban 9,4 százalékra emelkedett, amely jóval magasabb a teljes lakosságra vetített 3,7 százaléknál. A Hyundai szerint a maximalizált bérrendszer célja, hogy bővítse a fiatalok munkalehetőségeit, biztosítsa a foglalkoztatás minden feltételét és a vállalat ezen lépésével befektet a jövő tehetséges fiataljainak felkutatásába.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei