Ismét teszten az új Hyundai i20 WRC


Miután Frankfurtban első alkalommal mutatkozott be a nyilvánosság előtt, a Hyundai Motorsport folytatja az új színmintát viselő i20 WRC tesztelését.

A Hyundai Motorsport pilótái ismét kipróbálhatták a vadonatúj  i20 WRC versenyautót, Dani Sordo, Kevin Abbring  Tjierry Neuville és Hayden Paddon beleülhettek a módosított versenyautóba. Nem ez az új modell első tesztje, viszont ez az első olyan teszt, amely az autó frankfurti premierjét követi.


A bemutató látványos autójához képest a tesztmodell hűtőmaszkján ismét az i20 felirat olvasható, míg a versenyfelnik mintázata a rivális Vollkswagen Polo R WRC modellét idézi. A legnagyobb újdonság, hogy immár nem kék, hanem rózsaszínes alapszínt kapott az autó, amelynek mintázata hivatott elfedni az autó jellegzetes formáit.   


A Hyundai Motorsport ezúttal Szardínia szigetén tesztelte új modelljét. Miután Tour de Corse versenyre készülve a jelenlegi csapat minden tagja részt vett a mostani i20 tesztjein, a csapat négy pilótája letesztelhette a 2016-os változatot is, amelynek során a mediterrán sziget útjain hasonlíthatták össze annak teljesítményét és képességeit.   


A versenycsapat mérnökei a korábbi változathoz képest javítottak az autó 1,6-os turbómotorján, amelynek reakciója immár sokkal közvetlenebbé vált, de módosítottak a futómű-beállításokon és a fékeken is, így a változtatásoknak köszönhetően jobbá vált az új autó úttartása, valamint néhány tizedmásodperccel gyorsabb is lett, mint elődje.  


Az új Hyundai i20 WRC hivatalos homologizációja a 2016-os versenyszéria többi új modelljével együtt decemberben történik meg, az autó élesben pedig a 2016 januári Monte-Carlo ralin mutatkozik majd be.


Forrás: motor.es

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei