Az elnök leváltotta a Hyundai kínai vezetését


Új vezetőség irányítja ezentúl a Hyundai csoport kínai vállalatait, miután a közös vállalatok első féléves eredményei elmaradtak az elvárt szinttől.   

A Hyundai Motor elnöke, Mong-koo Chung leváltotta az autógyártó kínai tevékenysgéért felelős eddigi vezetőket és egy, korábban az amerikai piacért felelős vezetőt állított a Hyundai élére a világ legnagyobb piacán.


A korábban a Hyundai Motor America vezérigazgatói koordinátoraként is tevékenykedő Byung-ho Leet nevezték ki a Beijing Hyundai közös vállalat elnök-vezérigazgatójává, míg a Hyundai csoport kínai tevékenységének jövőbeli stratégiájáért ezentúl a kínai származású Tan Tao Hung felel majd.

A lépésre azért került sor, mert a Hyundai csoport jelentős piacot vesztett az elmúlt időszakban Kínában. A márka kínai eladásai 38,5 százalékot zuhantak júliusban, amely jóval több, mint az összes márka átlagos 18,8 százalékos csökkenése a kínai piacon. az egész eddigi évet tekintve sem sokkal jobb a helyzet, a Hyundai idén 10,9 százalékkal esett vissza a tavalyi évhez képest.   


A Hyundai idén egyik hónapban sem tudta elérni 2015-re tervezett eladási számait, ráadásul egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a helyi gyártók crossoverei, amelyek eladásai az összes crossover modell eladásainak duplájára emelkedtek. Ezen kedvezőtlen hatás ellensúlyozására a Hyundai nemrég csökkentette bizonyos terepjáróinak vételárát.  

A Chung által most kinevezett 56 éves Lee legutóbb a Hyundai csoport egyik kulcsfontosságú alkatrészgyártó beszállítójának, a kínai Shandong Hyundai Wia vállalat elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be. A motoröntvényeket és egyéb alkotóelemeket előállító vegyesvállalat a Hyundai és a Kia kínai tevékenységéhez is jelentős mértékben hozzájárult, de más autógyártókat is kiszolgált a Sanghaji régióban.


Lee korábban 2012 és 2014 között a Hyundai Motor America vezérigazgatói koordinátora volt, előtte pedig a Hyundai Motor tengerentúli marketingvezetőjeként is tevékenykedett. Lee Tae-yun Kimet váltotta a poszton, aki most tanácsadói munkakörben segíti Lee munkáját.  

Forrás: wardsauto.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei