Optikai csomagot kapott a Hyundai i20


A Hyundai dél-afrikai képviselete bemutatta az i20 vadonatúj N változatát, amely sportos karosszériaelemek mellett tuningolt motorjával is felhívja magára a figyelmet.

Dél-Afrikába a Hyundai indiai üzeméből szállítják az i20 legújabb generációját, amelynek új változata nemcsak sportos külső kiegészítőket kapott, de motorját is megpiszkálták azért, hogy megfeleljen az elvárásoknak.     


Az N Sport csomag részeként ugyanis az eddig 100 lóerőt teljesítő 1,4-es, 16 szelepes benzinmotor teljesítményét 114 lóerősre izmosították, forgatónyomatékát pedig 133-ról 160 Nm-re növelték. Az autóhoz kizárólag hatfokozatú manuális váltómű kapcsolódik.

Optikailag az N Sport változat oldalszoknyákat és lökhárítóbetéteket kapott, valamint természetesen az autó sárvédőjén és csomagterén megjelent az N logó, de az autó futóművét is módosították a sportosabb teljesítmény érdekében. A 17 colos alufelniknek és a feszesebbre hangolt rugóknak köszönhetően az autó alacsonyabb a hagyományos változatoknál, amely nemcsak látványelem, a módosítás nagy mértékben javítja az autó kezelhetőségét.


"Az i20 tökéletes alap egy sportos modellhez -  friss, modern stílusával vonzó lehet a fiatalabb vásárlók számára és remek vezetési tulajdonságai vannak - amit mi még tovább javítottunk a futómű átdolgozásával, alacsony profilú gumikon futó könnyűfém kerekekkel és növelt teljesítményű motorral" - mondta Stanley Anderson, a Hyundai helyi képviseletének vezetője. 

A blokkolásgátlóval és hűtött első féktárcsákkal felszerelt Hyundai i20 N Sport kivitel 295 500 dél-afrikai Randba (kb. 6,2 mFt) kerül, míg az i20 1,4 alapváltozata 213 500 Randba (kb. 4,5 mFt) kerül a dél-afrikai autópiacon.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei