Közös padlóra épül a Hyundai és a Kia indiai kisterepjárója


A Hyundai Creta új generációja a hírek szerint ugyanarra a padlólemezre épül majd, mint a Kia nemrég bemutatott Seltos modellje, bemutatója pedig a 2020-as Új-Delhi Autószalonon várható.

A Kia Seltos idén júliusban mutatkozott be Indiában és várhatóan augusztus során már kapható lesz a Kia újonnan megalakult indiai kereskedelmi hálózatában. Ezzel együtt a Hyundai sem tétlenkedik, a koreai anyacég várhatóan a 2020 elején megrendezésre kerülő Új Delhi Autó Expón fogja bemutatni a Creta második generációját.  


Az érkező új generációs Hyundai Creta a hírek szerint ugyanarra a padlólemezre épül majd, amelyen a most bemutatott Kia Seltos áll. A vállalat most kezdte meg a Creta prototípusainak országúti tesztelését, így az új modell kialakításáról a Kínából, illetve Dél-Koreából érkezett kémfotók mellet most már az indiai prototípusok alapján is képet kaphatunk.  Akár a mostani generáció, a Creta következő nemzedéke is nagyban hasonlít majd ugyanis az Indiában és a világ más részein (Oroszországban, Brazíliában) kapható változatokhoz.  


A különböző képeken jól kivehető, hogy a következő generációs Hyundai Creta kialakítása jelentősen el fog térni a mostani modelltől. Elöl egy teljesen új maszk jelenik meg, amely bizonyos elemeiben hasonlít a nemrég bemutatott Venue mini SUV-hoz. Az új Creta is kettéosztott, kompozit fényszórókat kap, amelyek közé a márka legújabb formafilozófiájának megfelelő kaszkád hűtőmaszk került. A hátsó kialakítás azonban még az elsőnél is drámaiabb átalakuláson ment keresztül. Itt is megjelennek a kettéosztott fényforrások, amit egy fekete csíkkal kötöttek össze.  


A mostaninál méretesebb Hyundai Creta a padlólemezzel együtt várhatóan a Kia Seltos 1.5-ös benzines és szintén 1.5 literes CRDi dízelmotorjait is megkapja, felszereltségéhez pedig akár a Head-up kijelző, a kapcsolt applikációk és a kétzónás automata klíma is hozzátartozhat.

Forrás: gaadiwaadi.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését