Dobogón végzett a Hyundai a Török-ralin


A Hyundai Motorsport egy dobogós helyezéssel és értékes bajnoki pontokkal távozott az idei év egyik legkeményebb versenyén Törökországban.

Andreas Mikkelsen az idei szezonban már harmadszor állhatott fel a dobogóra, miután Argentínában a második, Szardínián pedig a második helyen végzett. Ez az eredmény a csapat kitartásának jutalma, amellyel átverekedték magukat a kemény törökországi szakaszokon és a Hyundai Motorsport ennek köszönhetően 19 pontra tudta növelni előnyét riválisaival szemben.  „Számunkra ez egy jó verseny volt és nagyon örülök neki, hogy ismét felállhattam a dobogóra” – mondta Mikkelsen. „Arra koncentráltunk, hogy távol maradjunk a drámáktól és a bajoktól, fenntartsuk a lendületünket és ez sikerült is.”


Sajnos elég dráma és csalódás volt a Hyundai két másik csapatában, amik megakadályozták őket abban, hogy a dobogóért küzdhessenek. Dani Sordo számára a verseny már rosszul kezdődött azzal, hogy a pénteki nyitószakaszon defektet kaptak, amivel több, mint 40 másodpercet veszítettek. Ennek ellenére egy szakaszgyőzelemmel pozitívan zárták a nyitónapot és végül az ötödik helyen ért célba és ezzel 10 értékes pontot gyűjtött. „A pénteki defekt nélkül még keményebben tudtunk volna küzdeni” – mondta Sordo. „A török szakaszok nagyon kemények tudnak lenni, így a hétvégét az ötödik helyen zárni nem olyan rossz eredmény.” 


Thierry Neuville a szombati nyitószakaszon hibázott, amikor a harmadik helyről egy poros úton lesodródott és az autó az oldalára borult. Ezzel 4 percet veszítettek, amivel kiestek a győzelemért folyó harcból. Mentésként vasárnap a cspat értékes pontokat szerzett a Power Stage szakaszon. „Ez egyértelműen egy nehéz és csalódást keltó hétvége volt számunkra” – mondta Neuville. Mindent beleadtam, amit csak lehetett, de ennyire futotta. Ez sajnos ilyen. Három verseny maradt a szezonból, így megyünk tovább és meglátjuk, mi lesz.”   


A nehézségek ellenére a Hyundai Motorsport bizonyította az i20 Coupe WRC versenyautóban rejlő képességeket, amikor mindhárom csapat összesen hét szakaszgyőzelmet szerzett, Neuville és Mikkelsen pedig holtversenyben nyerte meg a csütörtöki Super Speciál nyitószakaszt. Törökországban 25 pontot gyűjtve a Hyundai Motorsport a konstruktőri világbajnokságot vezetve várhatja a soron következő Wales-ralit.  „Nem sokat lehet elmondani, csak hogy ez egy kemény verseny volt” – mondta Andrea Adamo csapatfőnök. „Csak azt a tényt tudom pozitívan értékelni, hogy növeltük előnyünket a konstruktőri pontversenyben.”  


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését