A Hyundai hidrogénre épülő ipari ökoszisztémát épít


A Hyundai Hydrogen Mobility (HHM) együttműködési megállapodást írt alá a Hydrospyder közös vállalattal azért, hogy a jövőben közösen fejlesszék a hidrogénes ökoszisztémát Svájcban és más európai országban. 

A Hyundai Motor és a H2 Energy közös vállalataként létrejött Hyundai Hydrogen Mobility (HHM), valamint a H2 Energy, az Alpiq és a Linde által létrehozott Hydrospyder közös vállalat legújabb megállapodását az Alpiq Svájcban, Gösgen városában működő hidroelektromos erőművében jelentették be, amelynek keretében bemutatták üzemanyagcellás kamionokra és a Hydrospider környezettbarát hidrogénelőállítását magában foglaló épülő új üzleti modelljüket, illetve a töltőállomás-infrastruktúra kiépítésére vonatkozó terveiket. Az eseményen a Hyundai részletes adatokat tett közzé a vállalat vadonatúj Hyundai H2 Xcient üzemanyagcellás kamionjáról is.   

A Hyundai Motor világszínvonalú üzemanyagcellás technológiájával haszonjármű-beszállítóként környezetbarát kamionokkal szeretne betörni az európai járműpiacra. A vállalat már korábban bejelentette, hogy a Hyundai és a H2 Energy Hyundai Hydrogen Mobilty néven közös vállalatot hozott létre, amelynek célja, hogy vezető szerepet töltsön be Európa hatalmas hidrogénmobilitási ökoszisztémájában. Az együttműködés részeként a HHM azt tervezi, hogy 2025-ig 1 600 üzemanyagcellás kamiont szállít le, ami az autógyártó belépését jelenti az európai környezetkímélő haszongépjárműpiacra. A vállalkozás ezután ezeket a üzemanyagcellás meghajtású elektromos teherautókat egy speciálisan kialakított zöld ökoszisztémában fogja kínálni a H2 Mobility Switzerland Association tagjainak, valamint a svájci hidrogénmobilitást előmozdító más szállítási és logisztikai társaságoknak.


A HHM az üzemanyagcellás haszongépjárművek európai piacán is terjeszkedni szeretne, ahol a szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó szigorú előírások a környezetbarát mobilitást jelentősen előtérbe helyezik. A vállalat bővíteni fogja jelenlétét Svájcon kívüli európai országokban is. Jelenleg nagy hangsúlyt fektetnek a megoldások és partnerhálózatok kialakítására Németországban, Hollandiában, Ausztriában és Norvégiában.

A Hydrospidert 2019 elején a hidrogén előállításához és a hidrogén üzemanyagtöltő állomásokhoz történő szállítása érdekében alapították, amelyben a H2E, a Linde és az Alpiq, a Gösgeni Hőerőmű rendezvényének házigazdája vett részt. Az Alpiq gösgeni vízerőművében a hidrogéntermelést 2019 végétől kezdik meg. Maga az erőmű már több mint 100 éve működik, 1917-ben építették és 1997 és 2000 között újították fel.


A HHM, a Hydrospider és a H2 Mobility Switzerland Association elkötelezett tagjai erős üzleti kapcsolatukkal közösen hozzák létre az üzemanyagcellás teherautók mobilitási infrastruktúráját. Az együttműködésben részt vevő szereplők feladata, hogy megoldják a tyúk-tojás dilemmát, és bemutassák a kereskedelmi üzemanyagcellás teherautók mobilitásának mind gazdasági, mind ökológiai életképességét.

Az üzemanyagcellás teherautók flottájának Svájcba szállításával a Hyundai először terjesztené ki üzemanyagcellás területen elért vezető pozícióját a környezetbarát haszongépjármű-ágazatára. A Hyundai H2 Xcient üzemanyagcellás teherautót az európai előírásoknak megfelelően fejlesztették ki. A járművet egy új, 190 kW-os üzemanyagcellás rendszerrel szerelték fel, ami két párhuzamosan csatlakoztatott 95 kW üzemanyagcellát jelent. Egyetlen feltöltéssel a kamion képes kb. 400 km megtételére. A járműbe összesen 7 nagy hidrogéntartály került beépítésre, amelyekben közel 35 kg hidrogén tárolható.


„A Hyundai Hydrogen Mobility és a Hydrospider közötti együttműködés révén a Hyundai Motor az üzemanyagcellás teherautóit speciálisan kialakított ökoszisztémában fogja kínálni” – mondta Cheol Lee In, a Hyundai Motor Haszonjárműrészlegének alelnöke. „Úgy gondoljuk, hogy erős üzleti kapcsolatunk bizonyítani fogja az üzemanyagcellás teherautók mobilitásának gazdasági és ökológiai életképességét is. A Hyundai Motor pedig az innováció és a környezet iránti elkötelezettségét is demonstrálja ezzel.”

„A Hyundai a hidrogén technológia globális vezetője és ezt tovább a vállalat új Xcient üzemanyagcellás teherautója is bizonyítja” – mondta Rolf Huber, a Hydrospider AG elnöke. „A Hydrospider nagyon büszke arra, hogy részese lehet ennek az úttörő vállalkozásnak. A környezetbarát hidrogén előállítása mellett egy ökoszisztémát is létrehozunk a szükséges infrastruktúrával, amely lehetővé teszi ezen járművek svájci piacon történő sikeres működését." 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését