Vezetéstámogató rendszereket kapnak a Hyundai teherautói


A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Mobis alkatrészgyártó vállalat bejelentette, hogy szeptemberben megkezdi teherautók részére fejlesztett ütközéselkerülő érzékelők szériagyártását. 

A Hyundai Mobis szenzorai magukban foglalják az előre néző közepes hatótávú radart és kamerarendszert, amelyeket eredetileg az önvezető járművekhez fejlesztettek és a vállalat szerint ezen biztonsági rendszerek beépítésével a teherautó-gyártók megfelelhetnek a szigorúbb biztonsági előírásoknak is.    


A Hyundai Mobis saját szabadalmaztatott technológiájával fejlesztette ezen radarok és kameraérzékelők hardverét és algoritmusait. Ezek az érzékelők a frontális ütközéselkerülő rendszer (FCA) részét képzik, amely képes az előző járműhöz viszonyított biztonságos távolságot meghatározni és egy kockázatos helyzetben csökkenteni a jármű sebességét.   

A Hyundai Mobis fokozza azon erőfeszítéseit, amelyek révén biztonsági és kényelmi rendszereit az önvezető járművekkel párhuzamosan a személyautók mellett a haszonjárművek részére is elérhetővé tegyék. A fejlesztés másik fontos területe a vezető nélküli teherautók bevezetése a logisztikai szektorban, amelyet össze kell hangolni az 5G alapú járművezérlési rendszerrel. A vállalat szerint fejlesztési projektjeik középpontjában a kiváló minőség, megbízhatóság és ár szerepel, amelyek elérésével versenyelőnyhöz juthatnak a haszonjárművek világpiacán.   


A Hyundai Mobis nemrég kezdte meg a vezetői állapotfigyelmeztető rendszer (DSW) gyártását. Ez a rendszer egy infravörös kamera segítségével azonosítja a vezető álmosságát, a figyelem hiányát és fáradtságát, amivel segíthet elkerülni az ezekből adódó baleseteket. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését