Idéntől akár tízezer üzemanyagcellás Hyundai készülhet évente


A dél-koreai Hyundai Motor még idén 264 millió dollárt fektet üzemanyagcellás járművei gyártósorának bővítésére, amelynek eredményeként az üzemben novembertől akár évi 10 ezer hidrogénüzemű jármű is készülhet.

A vállalattól és annak szakszervezettől származó információk szerint a Hyundai Motor azt tervezi, hogy az Ulsanban található üzemanyagcellás járműveket előállító gyárának kapacitását a jelenlegi 3 ezer darabról évi 10 ezer darabosra bővítse. Az autógyártó célja, hogy a bővítést október végéig befejezze, ami 1 300 új munkahelyet is jelent. Ezzel együtt a gyártó is megerősítette, hogy igyekszik felgyorsítani a hidrogénjárművek termelését, de a végső döntés még ne született meg.  


Amennyiben az autógyártó valóban úgy dönt, hogy üzemanyagcellás járműveinek termelési kapacitását már idén bővítik, úgy az egy évvel megelőzi azt a határidőt, amit korábban maga a Hyundai határozott meg. A tavaly decemberben bejelentett hidrogén időtervében a Hyundai Motor 500 ezer üzemanyagcellás autó gyártását tervezte el 2030-ig, amelynek első szakaszában 2020-ra évi 11 ezer autó előállítását irányozta elő. 


Jelenleg a Hyundai Motor 3 ezer Nexo modellt képes évente előállítani, amelyből tavaly kevesebb, mint ezer példány kelt el. Az üzemanyagcellás járművek iránti kereslet azonban várhatóan gyorsan növekszik, mivel az államok kormányzata és számos globális autógyártó agresszíven fektet be a járművekbe és a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúrába. 


Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke, akit a Hyundai Motor éves közgyűlésén társ-vezérigazgatóvá választva egy lépéssel ismét közelebb került a csoport teljes irányításához, szintén minden erővel támogatja a hidrogénüzemű járművek elterjedését. Ennek egyik első lépéseként a Hyundai Motor nemrég írt alá egy megállapodást arról, hogy a következő 5 év során ezer üzemanyagcellás teherautót szállít Svájcba.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését