A Hyundai városi légi mobilitási üzletágat indított


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy októbertől egy repülésügyi szakember irányításával megalakult a vállalat városi légi mobilitási üzletágát.

Az autógyártó a 61 éves Jai-won Shint nevezte ki az újonnan alapított légi mobilitási üzletág (urban air mobility – UAM) osztály ügyvezető alelnökévé és vezetőjévé. Shin az Egyesült Államok Nemzeti Repülési és Űrügynökségén, azaz a NASÁ-nál dolgozott korábban.

A Hyundai csoport szerint az új vezető a forradalmian új repülőgépek, motorok, repülésbiztonsági és légiforgalmi irányítási technológiákkal kapcsolatos szakértelmével segítheti a társaság vezető szerepét a gyorsan fejlődő városi légi mobilitási ágazatban. Közleményük szerint az új üzletág alaptechnológiákat és innovatív megoldásokat fog kidolgozni a biztonságos és hatékony légi közlekedés számára.

„Harminc éven át élvonalbeli repülési kutatási és fejlesztési munkát végeztem a NASA-nál, ezért nagyon izgatottan várom a lehetőséget, hogy a Hyundai Motor Csoport kialakítsam a városi légi mobilitási stratégiáját kialakítsam” - mondta Shin nyilatkozatában.

A városi légi mobilitás várhatóan kritikusan fontos részévé válik az egész világon a nagyvárosokban folyamatosan növekvő közlekedési problémákkal foglalkozó integrált mobilitási megoldásban. Az új részleg olyan alaptechnológiákat fog kidolgozni, amelyekkel a társaság a városi légiforgalom vezető szereplőjévé váljon.

Shin gépészmérnöki diplomáját a koreai Yonsei Egyetemen szerezte meg, majd ugyanezt a a Long Beach-i Kaliforniai Állami Egyetemen is megkapta, valamint gépészmérnöki doktorátust szerzett a Virginia Politechnikai Intézetben és a Virginia Blacksburg Állami Egyetemen is.

Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését