Kínában bemutatták a Hyundai Accent frissített változatát


A Hyundai Motor az idei Csengdui Autószalonon bemutatta az Accent modellfrissített változatát, amely az eddigiektől eltérő megjelenése mellett számos modern technológiával gazdagodott. 

A négyajtós kompakt kisautó módosított változatát továbbra is Verna néven forgalmazzák Kínában, amit a Hyundai és a Beijing Motor közös kínai vállalata készít a helyi piac számára. A most megújult autó extravagáns megjelenést kapott a frissítés során, amelynek vonalai nyomokban emlékeztetnek a márka globálisan árusított típusaira.   


Jelentős módosításokat végeztek az első fényszórókon, amelyek a kiállításon LED fényt kaptak, miközben a hűtőmaszk észrevehetően megnőtt, benne pedig a betétek is egészen más mintázatúak, mint a többi Hyundai újdonságon. Ezzel együtt az első lökhárítót függőleges légbeömlőkkel látták el, amelyekben vízszintes ködlámpák kaptak helyet. Hátul az eddigieknél sokkal bonyolultabb íveket és vonalakat alkalmaztak, újak a lámpatestek és a lökhárító is. 


Belül ugyan nem történtek ilyen radikális formai változtatások, ám azért itt is találunk újdonságokat. Már az első pillanatban feltűnik, hogy a műszerfal közepén eddig a pultba süllyesztett középső érintőkijelző mérete megnőtt és ezzel együtt felülről túlnyúlik azon. Emellett az eddigi analóg mutatókkal rendelkező hagyományos műszeregységet egy olyan, teljesen digitális kijelző váltotta fel, amelyet várhatóan az új ix25/Creta modellbe is beépítenek majd.   


A beszámolók szerint a Hyundai Verna kínai változata átdolgozott motorkínálata mostantól egyetlen erőforrást tartalmaz. A frissített változathoz csupán a 100 lóerős 1.4 literes szívóbenzines motort lehet kérni, amely korábban más, nagyobb motorok mellett a legolcsóbb változat volt a kínálatban. Az egyetlen opció a hatfokozatú kézi sebességváltó helyett kérhető automata maradt.  


A Hyundai Verna kínai változata még idén megérkezik a helyi márkakereskedésekbe, később pedig várhatóan az is kiderül, hogy a Verna/Solaris Accent indiai, orosz, illetve amerikai változatai mennyit fognak örökölni ezekből a ráncfelvarrás során. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését